Nya skivor inom Jazzapparat

Kolla in nya skivsläpp för november och december från Jazzapparat – nätverket för musikerdrivna skivbolag.
Fredrik Nordström : ”Dolores: Two”
Bluenord Records/Release 5 november

Nu kommer det andra albumet med Dolores! I likhet med med bandets första album, ”Dolores: One”, som släpptes i april 2021 och spelades in vid samma studio-session, utgår man främst ifrån saxofonisten Fredrik Nordströms kompositioner. Lyssnaren tas med på en vacker, men stundtals även hjärtskärande resa. Dolores nutida jazz formas av fyra lyhörda, personliga musiker där det improvisatoriska ställer frågor och tar plats.

Lyssna på skivan här

 

Konkarong: Konkarong
Periferi Records/Release 17 december

Den 17 december släpper bandet Konkarong sitt första album ”Konkarong” digitalt på skivbolaget Periferi Records. Gruppen bjuder på kokande musik i snabba tempon, kryddat med vackra melodier inslagna i färgglada arrangemang. Bandet levererar en rik palett av spännande musik komponerad av Robert Tjäderkvist och Sofi Hellborg. Starka refränger och kluriga melodier flätas samman i en väv av svängiga rytmer.

Musiken är inspirerad av Zawinul Syndicate, Manu Dibango, m fl. Bandmedlemmarna är väletablerade musiker på jazz-, funk- och afroscenen, med många individuella och kritikerrosade projekt i bagaget. Robert, Sofi, Magnus och Salieu har länge samarbetat i Sofi Hellborg Gang. Den 4 dec 2019 utnämndes Sofi till årets jazzmusiker av Jazz i Malmö.

 

Sisters of Invention: Christmas with Sisters of Invention
Oh Yeah Records/Release 1 december

Nu i december erbjuder Sisters of Invention dig lite extra julstämning. Albumet ”Christmas with Sisters of Invention” är en varm och mysig upplevelse och avnjuts bäst vid en sprakande brasa med en värmande kopp choklad, eller varför inte medans du ägnar dig åt det traditionsenliga julbaket. Albumet innehåller Malin och Karolinas favorit julklassiker blandat med några egenskrivna låtar.

Lyssna på skivan här

 

S.E.V. Trio: Far from Close
Anelia Records/Release 1 december

’Far from Close’ är debutskiva av ett nytt samarbete mellan Tassos Spiliotopoulos och två av Greklands mest spännande jazzmusiker, Michael Evdemon och Panos Vassilopoulos. Musiken är komponerad av Michael and Tassos med målet att i form av en modern jazztrio med sitt elektriska sound, skapa elegant men kraftfull musik med nerv. Varje bandmedlem bidrar med sina egna influenser till musiken och med en mängd stilar från elektrisk jazz-rock och mainstream jazz till klassiskt och folk/världsmusik.

Lyssna på skivan här

 

Fabian Kallerdahl, Albin Lindgård, Ossian Ward: Live at Unity
HOOB Records/Release 17 december

Fabian Kallerdahl (Musicmusicmusic, the Splendor, the World) Ossian Ward och Albin Lindgård presenterar lekfulla tolkningar av popguldkorn från 70-talet vid sidan av egna låtar och ett par standards. Första liveplattan från legendariska Unity Jazz i Göteborg. En milstolpe! Släpps endast som vinyl och på alla streamingplattformar.

Lyssna på skivan här

 

Gustav Lundgren, Jorge Rossy, Bill McHenry, Martin Leiton: Floater
Lundgren Music AB/Release 10 december

Ny singel inspelad i Barcelona i September 2021. Floater är skriven av Carla Bley.

Lyssna på skivan här

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.