Nya skivsläpp inom Jazzapparat

Kolla in nya skivsläpp för maj och juni från Jazzapparat – nätverket för musikerdrivna skivbolag.
Agnes Persson: In Collaboration With Flowers
Havtorn Records/Release 14 maj

På sitt debutalbum In Collaboration With Flowers har gitarristen och kompositören Agnes Persson samlat åtta originallåtar, som tillsammans skapar en musikalisk reflektion kring temat rörelse. En befriande dans, ett steg i hjärtats riktning eller en vajande vitsippa på en solig häll. Gästar gör tenorsaxofonisten Elin Forkelid och kornettisten Tobias Wiklund.

Lyssna på skivan här

 

Lisa Ullén-Anna Högberg: Step Up a Second
Disorder/Release 4 juni

Nu släpper pianisten Lisa Ullén och saxofonisten Anna Högberg improvisationskompositionen Step up a second!, komponerad för elva handplockade musiker som alla är verksamma inom den svenska jazz och improvisations scenen. Tillsammans skapar de jazz som kraftfullt slungar sig ur ögonblicket in en myllrande samtid.

 

Jonas Wall: Beatstrumental Vol.1
Stockholm Jazz Records/Release 18 juni

Jonas Wall släpper nya EP:n Beatstrumental Vol1, en samling av fem låtar som han på egen hand producerat. Albumet är producerat som en klassisk hiphop platta, där han har använt sig av samplingar och inspirerats framförallt utav från hiphoperan. Dessa instrumentala melodier och beats har ett stort inslag utav hiphop med en mix utav jazz, soul och funk. Beatstrumental Vol.2 släpps senare i höst.

 

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.