Välkommen på musikermöten i Stockholm och Göteborg

Den 12 och 13 februari bjuder Svensk Jazz tillsammans med Musikcentrum Öst och Väst, in till samtalsträffar för musiker. Tillfälle att ses, inspireras och knyta nya kontakter.
Musikermöte i Stockholm den 12 februari

Den 12 februari bjuder Svensk Jazz och Musikcentrum Öst in till en samtalsträff för musiker. Du som arbetar inom jazzens område är välkommen att anmäla dig.

Information om träffen: 
Syftet med denna träff är att erbjuda ett tryggt forum där ni får träffa två gäster som berättar om sitt kreativa arbete och sin skapandeprocess. Ni får också tillfälle att ställa frågor och prata med varandra.

Medverkar gör:
Peter Knudsen – pianist och kompositör och konstnärlig forskare på Norges Teknisk-Naturvetenskapliga Universitet. Peter kommer att berätta om ”Expanding horizons”, ett forskningsprojekt där han tillsammans med andra musiker undersöker klassisk 1900-talsmusik som utgångspunkt för jazzimprovisation och komponerande.

Kristin Amparo Sundberg – är sångerskan som vunnit stort erkännande för sitt mångsidiga artisteri. Kristin är en flitigt anlitad jazzsångerska, hon var en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic och har turnerat med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, och hon är känd för de flesta för sin sånginsats på Albin Johnséns ”Din Soldat”.

Tid: 12 februari kl.16:00–18:00. Vi bjuder på kaffe och wraps.
Plats: Fasching, Kungsgatan 63 i Stockholm
Deltagande är kostnadsfritt men föranmälan krävs.

Anmäl dig här!

 

Musikermöte i Göteborg den 13 februari

Den 13 februari bjuder Svensk Jazz och Musikcentrum Väst in till en samtalsträff för musiker. Du som arbetar inom jazzens område är välkommen att anmäla dig.

Information om träffen: 
Syftet med denna samtalsträff är att erbjuda ett tryggt forum där ni, tillsammans med Lisa Ullén (pianist och kompositör) och Mikael Godée (saxofonist och kompositör), kan dela och utforska idéer och tankar kring de olika utmaningar som frilansande musiker ofta står inför. Temat för samtalet är Utmaningar och dilemman gällande internationella turnéer och internationella samarbeten. Tillsammans med Mikael och Lisa kommer vi att fördjupa oss i följande ämnen:

  • Planering och logistik kring turnéer
  • Kontrakt och avtal
  • Ekonomi och finansieringsalternativ för turnéer och internationella samarbeten
  • Kreativa samarbetsmöjligheter med andra musiker och konstnärer utomlands
  • Kulturella utbyten och kulturförståelse – erfarenheter och utmaningar

 

Tid: Den 13 februari kl.10:00–15:00. Vi bjuder på lunch och fika.
Plats: Musikcentrum Västs kontor, Musikens Hus, Djurgårdsgatan 13 i Göteborg.
Det är begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Deltagandet är kostnadsfritt men föranmälan krävs.

Anmäl dig här!

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.