Jubileumsutställningen

Svensk Jazz fyller 75 år 2024 och firar det med bland annat en digital jubileumsutställning som kommer att turnera runt bland förbundets medlemmar under året.

För att uppmärksamma att Svensk Jazz fyller 75 år 2024 har det skapats en utställning som bjuder på glimtar ur Svensk Jazz dåtid och nutid, hågkomster i både text och bild. Från den långa startsträckan i slutet på 1940-talet, över nya inriktningar, organisationsförändringar och namnbyten. Här visas olika satsningar och personer som gjort avtryck, olika utmärkelser och lite om de ekonomiska svängningarna genom åren. Jubileumsutställningen är en påminnande tillbakablick, men förhoppningsvis också ett avstamp för nya tag och framgångar för musikens bästa.

Utställningen är digital och kan visas på exempelvis en storbildsskärm eller duk. Ni är välkomna att ladda hem den och visa för andra intresserade via länkarna nedan.

Utställningen finns i två versioner. I sin helhet och i en version med mindre text, mer lämpad för visning som bildspel.

 

Bläddra i utställningen här
Ladda ner utställningen i sin helhet (stående PDF)
Ladda ner utställningen i sin helhet (liggande PDF)
Ladda ner bildspel för visning (PPTX)
Ladda ner bildspel för visning (KEY)
Ladda ner tillhörande affisch (PDF)

 

Vi vill gärna veta när och var utställningen visas. Vänligen fyll i  detta formulär för att dela den informationen med oss. Stort tack!

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.