Vallentuna

Svensk Jazz hedersutmärkelse Årets Jazzkommun delas ut för att uppmärksamma den kommun där jazzen gynnats på bästa sätt. Utmärkelsen handlar inte enbart om att pristagaren ska ha insett värdet i jazzen med generösa bidrag som följd, utan främst om kvaliteten på verksamheten och gjorda insatser för jazzen. Priset ska ses som en stimulans till kommun, kulturskola/musikskola och region att fördjupa samarbetet och nå fler och större lyssnargrupper.

Motivering:

Kommunen sponsrar den lokala klubben ”Jazzklubb Nordost / Jano” med kostnadsfritt användande av Vallentuna Teater och ytterligare två konsert- lokaler. Lokalerna disponeras också av grupper från Kulturskolan.

När jazzklubben med två dagars varsel innan säsongstart i Täby blev utan konsertlokal, ställde Vallentuna kommun upp helhjärtat när verksamheten flyttades till Vallentuna. Kommunen producerar en Kul- turkalender sex gånger per år, hjälper till med affischer och biljetter via kommunens biljett- system och bibliotekets kassa. Kulturen kommuniceras via informativ hemsida. Vallentuna kommun är en välförtjänt pristagare till ”Årets Jazzkommun 2018”.

Foto: Vallentuna kommun

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.