Örnsköldsvik

Svensk Jazz hedersutmärkelse Årets Jazzkommun delas ut för att uppmärksamma den kommun där jazzen gynnats på bästa sätt. Utmärkelsen handlar inte enbart om att pristagaren ska ha insett värdet i jazzen med generösa bidrag som följd, utan främst om kvaliteten på verksamheten och gjorda insatser för jazzen. Priset ska ses som en stimulans till kommun, kulturskola/musikskola och region att fördjupa samarbetet och nå fler och större lyssnargrupper.

Utmärkelsen är ett uttryck för vår uppskattning och beundran av den positiva utvecklingen av jazzlivet i Örnsköldsvik under de senaste åren.

Genom det ideella arbetet i Perdido Jazz & Blues Club ges örnsköldsviksborna goda möjligheter att få uppleva livekonserter med musikanter som presenterar hela det jazzmusikaliska spektrat. Vi är glada att Örnsköldsviks Kommun, som ger stöd genom Kultur och Fritid, insett att jazzen är ett viktigt inslag i vårt mångkulturella samhälle.

Samarbetet med Örnsköldsviks Allehanda, Veckotidningen 7 och stöd från kommunens större företag gör att Perdido kan hålla en hög klass på de konserter man arrangerar.

Det fina samarbetet med Mellansels Folkhögskola, Kulturskolecentrum och Gymnasieskolan Nolaskolan samt konserterna på ungdomsgården Sliperiet visar att Perdido inte glömmer ungdomen i sitt ideella arbete.

Örnsköldsvik är på jazzområdet ett föredöme för landets kommuner.

Foto: Örnsköldsviks kommun

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.