Malmö

Svensk Jazz hedersutmärkelse Årets Jazzkommun delas ut för att uppmärksamma den kommun där jazzen gynnats på bästa sätt. Utmärkelsen handlar inte enbart om att pristagaren ska ha insett värdet i jazzen med generösa bidrag som följd, utan främst om kvaliteten på verksamheten och gjorda insatser för jazzen. Priset ska ses som en stimulans till kommun, kulturskola/musikskola och region att fördjupa samarbetet och nå fler och större lyssnargrupper.

Motivering:

Utmärkelsen är ett uttryck för vår uppskattning och beundran över den positiva utvecklingen av jazzlivet i Malmö under de senaste åren. Genom arbetet i föreningarna Jazz i Malmö och Hot House samt storbanden Tolvan Big Band och Monday Night Big Band har malmöborna unika möjligheter att få uppleva livekonserter med musikanter som presenterar hela det jazzmusikaliska spektrat.

Vi är glada att Malmö Kommun upptäckt att jazzen är ett viktigt inslag i vårt mångkulturella samhälle. Vi tycker att Malmö genom sitt sätt att ge stöd till olika initiativ inom jazzområdet är ett föredöme för landets kommuner.

Foto: Fredrik Johansson, Elvanfoto

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.