Karlskrona

Svensk Jazz hedersutmärkelse Årets Jazzkommun delas ut för att uppmärksamma den kommun där jazzen gynnats på bästa sätt. Utmärkelsen handlar inte enbart om att pristagaren ska ha insett värdet i jazzen med generösa bidrag som följd, utan främst om kvaliteten på verksamheten och gjorda insatser för jazzen. Priset ska ses som en stimulans till kommun, kulturskola/musikskola och region att fördjupa samarbetet och nå fler och större lyssnargrupper.

Motivering:

Karlskrona kommun har i ord och handling visat sitt stöd för det arbete som föreningen Jazz i Karlskrona lägger ner. De senaste åren har kommunen, föreningen och en rad andra samarbetspartners på allvar placerat Karlskrona centralt på Sveriges jazz-karta.

Framåtandan och handlingskraften hos de ideella personer som utgör kärnan i föreningen är ett ypperligt exempel på kultur-Sverige fungerar när det är som allra vackrast. Kommunen har inte bara noterat detta utan även agerat därefter, allt för att föreningen ska kunna ta ytterligare kliv framåt. Tack vare ett gott samarbete mellan de båda har Karlskronas och stora delar av södra Sveriges jazzentusiaster i alla åldrar kunnat ta del av nationella som internationella jazzgrupper av absolut högsta klass. Svenska Jazzriksförbundet har äran att gratulera och önskar att andra kommuner ska ta lärdom.

Foto: HeliAir

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.