Halmstad

Svensk Jazz hedersutmärkelse Årets Jazzkommun delas ut för att uppmärksamma den kommun där jazzen gynnats på bästa sätt. Utmärkelsen handlar inte enbart om att pristagaren ska ha insett värdet i jazzen med generösa bidrag som följd, utan främst om kvaliteten på verksamheten och gjorda insatser för jazzen. Priset ska ses som en stimulans till kommun, kulturskola/musikskola och region att fördjupa samarbetet och nå fler och större lyssnargrupper.

Motivering:

Genom det ideella arbetet i Jazz i Halmstad ges halmstadsborna goda möjligheter att få uppleva livekonserter med musikanter som presenterar en stor bredd av det jazzmusikaliska spektrat. Genom jazzklubbens satsning på utåtriktad verksamhet har man sett till att jazzmusiken nått ut till en bredare publik än de redan jazzfrälsta – på ungdomsområdet framstår klubben som ett föredöme för landets jazzklubbar.

Under 2007 firar Halmstads kommun sitt 700-årsjubileum där jazzen intar en självklar roll med konserter och beställningsverk. Vi är glada att Halmstads kommun genom sin kulturnämnd och kulturförvaltning insett att jazzen är ett viktigt inslag i vårt mångkulturella samhälle och ger jazzklubben en stor och viktig roll i sitt arbete med att sprida musiken.

Foto: Per Nilsson

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.