George Russell

Svensk Jazz hederspris för livslång insats inom jazzmusiken finns till för att varje år sedan 2002 ära någon av jazzens stora personligheter med en hedersutmärkelse.

Motivering:

George Russell tilldelas Svenska Jazzriksförbundets hedersutmärkelse för livslång insats inom jazzmusiken.

George Russell har under ett långt liv i jazzmusiken gett märkvärdiga bidrag till utvecklingen av denna konstart. Hans innovativa insatser som kompositör har influerat ett stort antal musiker och fängslat många lyssnare världen över. Han har under många år hedrat Sverige med återkommande besök och starkt bidragit till utvecklingen av jazzen här i landet. Svenska Jazzriksförbundet hedrar en av jazzens stora personligheter med sin hedersutmärkelse för livslång Insats inom Jazzmusiken.

Svenska Jazzriksförbundet, som är en riksorganisation för landets 100 jazzklubbar, har tidigare givit denna utmärkelse till Svend Asmussen, Toots Thielemans, gitarristen Rune Gustavsson och den sydafrikanske trumpetaren Johnny Mekoa. Priset utdelas vid Jazzriksförbundets årsmöte i Varberg den 13 maj. George Russell framträder även på jazzklubben Fasching den 15 maj.

Foto: Christer Landergren

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.