Nominera till Svensk Jazz utmärkelser

Nu kan du nominera personer och organisationer till Svensk Jazz utmärkelser Årets Jazzklubb, Årets Jazzkommun, Basisten, Lifetime Achievement och Jazzkannan. Nominera dina kandidater senast den 1 december!
  • Årets Jazzkommun delas ut för att uppmärksamma den kommun där jazzen gynnats på bästa sätt. Utmärkelsen handlar inte enbart om att pristagaren ska ha insett värdet i jazzen med generösa bidrag som följd, utan främst om kvaliteten på verksamheten och gjorda insatser för jazzen. Priset ska ses som en stimulans till kommun, kulturskola/musikskola och region att fördjupa samarbetet och nå fler och större lyssnargrupper.
  • Utmärkelsen Årets Jazzklubb handlar om en jazzklubb som efter sina förutsättningar skapat fantastiska möten mellan musik och publik i arrangemangets alla delar. Möten med existerande och ny publik, musiker, atmosfär och allt det där som inte går att ta på men som gör ett gott arrangemang.
  • Basisten delas ut till personer som gjort jazzen stora tjänster, inte nödvändigtvis genom att spela utan genom organisatoriskt eller annat arbete främjat jazzens utveckling och utbredning.
  • Jazzkannan delas ut till musiker – för nydanande insatser inom jazzmusiken.
  • Svensk Jazz hederspris Lifetime Achievement för livslång insats inom jazzmusiken finns till för att ära någon av jazzens stora personligheter med en hedersutmärkelse.

 

Nominera dina kandidater för 2022 här!

 

Tidigare mottagare av utmärkelserna kan du se på sidan Utmärkelser.

Foto: Lifetime Achievement av Jenny Svenberg Bunnel

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.