Kulturens kapillärer – Nyorientering

Har din lokala kulturförening en spännande idé? Kanske vill ni testa nya arbetssätt eller utveckla er befintliga verksamhet? Mellan den 8 februari och den 15 mars har ni chans att söka projektstöd från Kulturens kapillärer – Nyorientering. En satsning från Ideell kulturallians med stöd av Postkodstiftelsen.

Kulturens kapillärer – Nyorientering är en chans för lokala ideella kulturföreningar att söka projektstöd från Ideell kulturallians. Totalt kommer 8 miljoner kronor att delas ut till omkring 200 lokala projekt över hela landet. Syftet är att hjälpa föreningar runt om i landet att återhämta sig efter pandemin, eller ge dem en extra vitamininjektion mitt i lågkonjunktur och åtstramad kulturbudget. Samla ihop föreningen och börja spåna redan idag!

Ansökan

Utlysningen är öppen mellan den 8 februari och den 15 mars. Alla med en idé kan ansöka – oavsett tidigare erfarenhet av bidragssökande. Enda kravet är att ni ska vara en lokal kulturförening som är ansluten till någon av Ideell kulturallians medlemsföreningar samt att projektet genomförs under perioden mitten av maj 2023 till 31 mars 2024.

Ideell kulturallians anordnar tre digitala infoträffar i februari där de berättar om satsningen och svarar på frågor kring projektstödet. Mer information om stödet och infoträffarna hittar ni här.

Ideell kulturallians

Ideell kulturallians är en samarbetsorganisation för det civila samhällets organisationer på kulturområdet. De företräder 20 medlemsorganisationer som i sin tur företräder över en miljon medlemmar, där verksamheten till stor del drivs ideellt. Svensk Jazz är medlem via paraplyorganisationen MAIS (Musikarrangörer i samverkan).

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.