Blue House Youth Jazz Festival den 26-28 april

Välkommen till tre intensiva festivaldagar med workshops, konserter, tävlingar, samtal och spelglädje på programmet. Programmet är under planering men lite kan vi avslöja!

Blue House Youth Jazz Festival 2024 invigs med engelska jazzsångerskan Claire Martin och Martin Sjöstedts Trio. Claire rankas som en av världens fem bästa jazzsångerskor och har belönats med en mängd mycket prestigefyllda utmärkelser.

En av de absolut främsta jazzbasisterna av vår tid, Christian McBride kommer också. Möt honom under fredagens Meet the Artist samt tillsammans med sin kvintett vid deras konsert senare samma kväll. Biljett till konserten ingår självklart i festivalen. Under festivalen tre dagar hålls ett flertal olika workshops med svenska jazzartister och pedagoger. Under söndagen avslutas festivalen med tävlingar i storband och småensembler, öppna för allmänheten med fri entré.

Blue House Youth Jazz Festival arrangeras årligen av Konserthuset Stockholm med stöd av Svensk Jazz och vänder sig till elever och lärare i storband och jazzensembler vid landets alla kulturskolor, estetiska gymnasieutbildningar, folkhögskolor och musikhögskolor. Festivalen tar varje år emot 400 elever/studerande och lärare.

Läs mer och anmäl dig via Konserthusets hemsida. 
Vid eventuella frågor kontakta Karina Svensson på Konserthuset Stockholm.

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.