Vår verksamhet

Svensk Jazz arbetar för att stärka förutsättningarna för jazzen i Sverige. Här kan du läsa mer om Svensk Jazz publika verksamhet samt förbundets regionala, nationella och internationella samarbeten. 

Mer information om förbundets medlemsförmåner och verksamhet för medlemmar hittar du på sidan Bli medlem.

Jazzfesten är jazz-Sveriges årliga branschträff – en helg fullspäckad med musik, möten, seminarier, workshops, showcase, middagar, prisutdelningar och galakonsert. Här samlas arrangörer, musiker, intresseorganisationer, institutionsrepresentanter, bolag och allmänt jazzintresserade för att under ett par intensiva dagar djupdyka i det som är jazzen i Sverige idag.

Läs mer om Jazzfesten

Här kan du läsa mer om det nordiska samarbetsprojektet Nordic Jazz Comets, den årliga jazzmässan Jazzahead och organisationen Europe Jazz Network.

Läs mer om Svensk Jazz internationella samarbeten

BLUE HOUSE YOUTH JAZZ FESTIVAL

Varje år arrangerar Konserthuset Stockholm i samarbete med Svensk Jazz Blue House Youth Jazz Festival som vänder sig till elever och lärare i storband och jazzensembler vid landets alla kulturskolor, estetiska gymnasieutbildningar, folkhögskolor och musikhögskolor. På festivalen samlas runt 400 ungdomar under tre intensiva dagar för clinics och föreläsningar med svenska och internationella jazzmusiker och pedagoger, nationella tävlingar och konserter.

Läs mer hos Konserthuset Stockholm

Regionala arrangörsträffar

Svensk Jazz genomför i samarbete med Kulturens bildningsförbund, regionala musikorganisationer och systerförbund inom Musikarrangörer i Samverkan regionala träffar för alla musikarrangörer runt om i Sverige. 

Läs mer hos Kulturens

JAZZAPPARAT

Ett nätverk av musikerdrivna skivbolag för samarbete kring promotion och releaser. Svensk Jazz skickar månatliga nyhetsbrev med nya releaser till internationella recensenter. Är du musiker, driver eget bolag och vill bli en del av nätverket? Maila Svensk Jazz kansli.

Tidningen Jazz

Svensk Jazz är stiftare av tidningen JAZZ som tidigare hette OrkesterJournalen. Tidningen spänner idag över hela jazzfältet och sedan den första utgåvan 1933 är den världens äldsta existerande jazzmagasin. Som medlem i Svensk Jazz eller i en klubb som är medlem i förbundet får du dessutom rabatt på årsprenumerationen.

Läs mer hos tidningen JAZZ

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.