Nyheter

Här presenterar vi senaste nytt från Svensk Jazz

gdpr

Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddslagen GDPR i kraft. Lagen påverkar hur alla företag och organisationer hanterar personuppgifter, och den kräver en hel del förändringar. Den nya lagen påverkar bland annat hur personuppgifter samlas in, lagras, används, delas och destrueras. Varje steg måste dokumenteras, och individen har rätt att bestämma exakt hur deras uppgifter ska hanteras.

Svensk Jazz kommer före den 25 maj att ta fram en egen dataskyddspolicy, som beskriver var, hur och varför vi hanterar personuppgifter och vilka dessa är. Vi har också startat dialogen med MyClub, vår medlemsregisterleverantör, som inom kort kommer presentera hur de ska underlätta för oss att följa lagen från och med den 25 maj. Representanter från Svensk Jazz kommer också att gå på en introduktion om GDPR som Kulturens håller för sina medlemsorganisationer den 27 mars i Stockholm.

Redan nu vill vi ge några tips för att du ska kunna förbereda din förening eller företag inför den nya lagen. De böter som följer ett brott mot GDPR vill du nämligen inte råka ut för…

  1. Kartlägg och dokumentera dina data. Du har sannolikt olika personuppgifter på olika ställen, i mail, i filer, i medlemsregister, i kunddatabaser etc. Du behöver kartlägga och dokumentera hur t ex anställdas, medlemmars och /eller kunders personuppgifter hanteras. Det innefattar vilken typ av information ni har tillgång till, vilka personer och funktioner som har tillgång till den samt i vilka system och databaser den faktiskt finns. Dokumentationen är även viktig om tillsynsmyndigheten skulle genomföra en granskning, för att kunna visa på vilka åtgärder ni vidtagit och hur pass väl ni uppfyller kraven. Det gäller att kunna visa att ni aktivt tar ansvar för att följa lagen.

  2. Se över vilken data du har som redan är godkänd. Exempelvis data som samlats in för att kunna genomföra en affärstransaktion, eller att individen godkänt exempelvis ett nyhetsbrev. Den data som inte är godkänd är den som du behöver fokusera på. För att kunna ha en persons uppgifter i ett register kräver den nya lagen ett skriftligt eller muntligt samtycke. Att som person inte protestera när den lagts till i t ex en nyhetsbrevslista dvs.” tyst samtycke” räcker inte.

  3. Kontrollera att du enbart sparar data som du kan försvara. Det gäller att kunna försvara den data som finns i dina register och att du kan berätta vad du behöver den till. Om ett register innehåller känslig information (sjukdomar, uppgifter om minderåriga, etniskt ursprung etc) så behöver dessa hanteras med särskilt skydd).

  4. Se till att medlemsregistret är uppdaterat enligt nya lagen. Här följer några lagregler som är viktiga att känna till.

    Medlemmar: Lagen ger en förening rätt att spara en medlem som slutat i 24 månader, för att ge föreningen möjlighet att värva den tillbaka. Men efter 24 månader ska den raderas helt ur systemet.

    Arbetstagare:
    Personuppgifter om en anställd bör inte bevaras efter det att denne har slutat. Men ibland måste vissa uppgifter bevaras under en längre tid, till exempel om andra lagar kräver det. Arbetsgivaren får också behålla uppgifter under den tid som en tvist med en tidigare anställd kan bli aktuell. Det kan också vara nödvändigt att bevara vissa uppgifter för administrativa ändamål, till exempel utbetalning av pension från arbetsgivaren eller om man ska lämna referenser till andra arbetsgivare. Arbetsgivaren får bevara rena faktauppgifter som "uppsägning på grund av arbetsbrist", "avsked" och "uppsägning på grund av personliga skäl" samt betyg och tjänstgöringsintyg med omdömen som arbetsgivaren har gett till arbetstagaren efter det att anställningsförhållandet har upphört. När en anställning upphör finns det i regel ingen grund för att spara e-postkontot och uppgifterna om en anställd på företagets webbplats och de ska då tas bort inom en rimlig tid, i normala fall inom en månad.

    Arbetsökande: Personuppgifter i en ansökan, intervjuanteckningar och uppgifter från referenser bör normalt gallras bort när anställningsförfarandet har avslutats. Arbetsgivaren får dock bevara uppgifterna så länge den sökande till exempel har möjlighet att överklaga beslutet om att denne inte fick jobbet. Vill arbetsgivaren använda uppgifterna längre, till exempel för framtida rekrytering, måste den arbetssökande informeras och samtycka till fortsatt registrering. Vad som menas med samtycke finns att läsa mer om här på webbplatsen.

EU har tillsammans med flera olika myndigheter satt ihop checklistor och andra hjälpmedel för att se till att organisationer klarar av att följa den nya lagen. Målet är ju inte att straffa företag och organisationer, utan att se till att EU-medborgares fri- och rättigheter skyddas. Något som vi i grunden alla gagnas av. Det finns dessutom flera företag som hjälper företag att göra nödvändiga ändringar för att följa den nya lagen.

Länkar till mer information om vad nya lagen innebär finns här nedan:

Introduktion till dataskyddslagen (Datainspektionen)
De sju grundprinciperna (Riksidrottsförbundet)
Dataskyddsförordningen (GDPR) - Vad är det? (svenskidrott.se)
Förberedelser för personuppgiftsansvariga (Datainspektionen) 

Enkel guide underlättar för företag att följa GDPR 
Vad behöver en förening tänka på för att uppfylla kraven som GDPR ställer? Nu finns en kostnadsfri guide för att hjälpa små företag att förbereda sig inför den nya dataskyddslagen. Guiden är framtagen av Datainspektionen och Tillväxtverket.

Personers rättigheter
De personer vars personuppgifter behandlas, de registrerade, har ett antal rättigheter enligt dataskyddsförordningen. Dessa rättigheter innebär i korthet att de registrerade ska få information om när och hur deras personuppgifter behandlas och ha kontroll över sina egna uppgifter. Därför har de bland annat rätt att i vissa fall få sina uppgifter rättade, raderade eller blockerade, eller att få ut eller flytta sina uppgifter. De registrerades rättigheter har utökats, förstärkts och specificerats i dataskyddsförordningen jämfört med personuppgiftslagen. Länkar till mer information om rättigheterna finns här nedan.

Rätt till information
Rätt till rättelse
Rätt till radering ("rätten att bli bortglömd")
Rätt till begränsning av behandling
Dataportabilitet
Rätt att göra invändningar
Automatiserat beslutsfattande, inbegripet profilering
Klagomål
Skadestånd

Senaste artiklar

Ett dråpslag för jazzen och föreningar på mindre orter

2019-02-14

Under onsdagen lämnade Kulturrådet sitt besked om fördelning av statligt arrangörsstöd för innevarande år. Beskedet visade sig innebära ett värstascenario för 13 jazzföreningar i Sverige. Helt utan förvarning, nästan två månader in på året, fick de...

Läs mer...

Modiga konserter - en handbok med publiken i fokus

2019-02-11

Handboken Modiga konserter är här! Den lanserades under Folk & kultur i Eskilstuna den 6 februari. Handboken är framtagen av MAIS (Musikarrangörer i samverkan) i nära samarbete med Add Gender och...

Läs mer...

Musikpolitisk debatt på Folk och Kultur

2019-01-30

  Varmt välkommen på "Agenda för svensk musikpolitik" torsdagen den 7 februari kl 10-11 under Folk och Kultur i Eskilstuna Nätverket Ett musikliv för alla! som samlar 22 nationella musikorganisationer -...

Läs mer...

Anmälan till Jazzfesten i Ystad 2019

2019-01-08

Varmt välkommen till den stora Jazzfesten i Ystad 31 maj - 2 juni 2019 - mingel och möten, mat och musik, seminarier och workshops samt Svensk Jazz årsmöte Jazzriksdagen. Här...

Läs mer...

Medlemsregistertjänsten utökas för medlemmar

2018-12-17

Som medlem i Svensk Jazz får ni kostnadsfritt tillgång till medlemssystemet MyClub.se med följande tjänster: Aktiveras av Svensk Jazz efter ingått medlemskap, support av tjänsterna utförs av Svensk Jazz (Ordinarie pris: 1 kr per...

Läs mer...

Anmäl ditt intresse att spela på Nordic Jazz Comets

2018-12-17

Nordic Jazz Comets startade år 2000 och har sedan dess varit en återkommande händelse på den nordiska jazzscenen. Det huvudsakliga syftet är att skapa uppmärksamhet för nya jazztalanger, ge dem...

Läs mer...

Sprida jazzen vidare - rapport från Rinkeby

2018-12-16

I våras inleddes ett pilotprojekt där musikerna Peter Asplund och Magnus Lindgren träffade ungdomsblåsorkestern på Kvarnbyskolan i Rinkeby. Syftet var att öka barns och ungdomars intresse för jazzmusik och bredda...

Läs mer...

Årets sista nyhetsbrev är här med skivreleaser för decem…

2018-12-05

   God jul och gott nytt år önskar Jazzapparat!  💫🎄🎊 Mats Dimming: Gunilla (Pälsrobot Records PRDR009/ Distrosong)  För ett par år sedan släppte han soloskivan ”Bængt”, namngiven efter hans morfar. Nu är kontrabasisten...

Läs mer...

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats