Under senare delen av september blir det norskt storfrämmande på flera jazzklubbar i Sverige!

Karin Krog är en av Norges främsta jazzvokalister som samtidigt hyser stort internationellt anseende. Hon är en artist med enastående tonkontroll och musikförståelse och repertoaren spänner från blues, originalkompositioner av nutida komponister och amerikanska standards till elektroniskt bearbetad vokalkonst.

Många minns nog Karin Krog för hennes samarbete med Bengt Hallberg, Red Michell och Nils Lindberg, men hon är fortfarande mycket aktiv och har under det sista året släppt inte mindre än fyra skivor varav en i USA, Karin Krog ”Don’t Just Sing” an Anthology 1963-1999 på bolaget Light in the Attic. Hon driver även det egna skivbolaget Meantime records.

På denna turné möter vi Karin tillsammans med tre av hennes fasta samarbetspartners tillika jazzmusikerna Staffan William-Olsson (git), Terje Gewelt (b) och Tom Olstad (tr).

Staffan William-Olsson kommer ursprungligen från Göteborg men flyttade till Oslo 1986. Han är mest känd från The Real Thing, men har spelat i en rad andra orkestrar, bl. a. den isländska fusiongruppen Mezzoforte. Terje Gewelt är utbildad vid Berklee College of Music i Boston, USA och har samarbetat och gjort inspelningar med storheter som Billy Cobham, Tommy Smith och Knut Riisnæs. Tom Olstad är utbildad vid Universitetet i Oslo och har spelat med många norska och internationella musiker som Art Farmer, Benny Bailey, James Moody och Eddie Harris.

Pulsslag Norge-turnén med Karin Krog är ett samarbete mellan Norsk Jazzforum, Norska Ambassaden och Svensk Jazz. Turnén har följande stopp:

19 sept, Jazzklubben Sundsvall
20 sept, Jazz i Jemtland, Östersund
21 sept, Öbacka Jazz & Blues, Härnösand
22 sept, Umeå Jazzstudio

27 sept, Jazz i Malmö
28 sept, Musikföreningen Vänersborg
29 sept, Seffle Jazzclub, Säffle
30 sept, Musikföreningen Crescendo, Norrköping

 

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats