Vi kan äntligen presentera årets Pulsslagsgrupper!
I år har fyra klubbar (Jazz i Malmö, Örebro Jazz, GiG i Gnesta och Öbacka Jazz & Blues) utsett två pulsslagsgrupper, Charlottas Burnin’ Trio och Teresa Indebetou Band. 

Teresa Indebetou Band          
TIB är en pianotrio bestående av Teresa Indebetou – piano, Jenny Kristoffersson – kontrabas och Martina Almgren – trummor.

"Med sin trio skapar hon en jazz av yppersta klass och med varma melodier och ett lekfullt driv. Sånger utan stora åthävor men sprängfyllda av kärlek och genuin musikalitet"
Patrik Lindgren, Lira 


"Det behövdes inte mer än en genomlyssning av "Present" för att få mig såld...Trion bjuder på 40 minuter generös och högst närvarande jazzmusik. Jag hör influenser från Jarret, Chick Corea, Gary Burton och Keith Jarret. Men också Horace Silver och Art Blakey... Teresa och medspelarna spelar så bra, kompetent och ärlig jazzmusik man bara kan begära."
Stig Linderoth, Orkesterjournalen
Lyssna!


Charlottas Burnin’ Trio     CB3 är en gitarrtrio bestående av upcoming unga musiker som blandar sin passion för instrumental improvisationsmusik med personliga influenser från rockmusik á la Led Zeppelin, Eathless, Made in Sweden och Solar Plexus! De spelar originalkompositioner av Charlotta och med sin debutskiva i bagaget + fina recensioner är trion ett spännande och lovande ungt band just nu!
Lyssna!

När?
Pulsslagsturnéerna kommer att äga rum v. 40 (28/9 4/10) samt v.47 (16 – 22/11). Beroende på intresse kan båda grupper komma att turnera under båda veckorna, eller varsin vecka.
Det är möjligt för övriga klubbar (utöver Pulsslagsklubbarna) att boka Pulsslagsgrupperna och då ges en subvention på 6 000:-/konsert. Vi har utrymme för maximalt 6 bokningar utöver de 8 som tillfaller Pulsslagsklubbarna.

Vad kostar det?
Gage betalas med 2700:-/person på faktura (enligt musikerförbundets minimitariff). Till det tillkommer resekostnad på maximalt 2000:-/person.
Gager betalas ut och resor bokas av Svensk Jazz. Efter turnén faktureras klubben för gage plus resor minus subvention på 6 000:-. Hotell, lokal, teknik och mat bokas och betalas av klubben.

Är ni intresserade av att boka någon av Pulsslagsgrupperna? I så fall behöver vi veta vilken grupp och vilken/vilka dagar som passar för er? Återkoppling som möjligt, dock senast 31/3. Skicka er bokningsförfrågan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats