Nya Modigheter

Nu är Ny(A)modigheter igång - en satsning driven av MAIS (Musikarrangörer i samverkan, där Svensk Jazz är en av medlemsorganisationerna) med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse. Fyra ansökningsomgångar kommer att utlysas under 2017: i mars, april, augusti och oktober. Konserter kommer att kunna genomföras fram till och med mars 2018.

Läs här nedanför hur projektet presenteras för arrangörer.

Kontaktperson på Svensk Jazz gällande Ny(A)modigheter är Lisa Löfgren.


Vad är en modig konsertidé för er?
Vad skulle ni vilja boka men hittills inte vågat?

Som arrangör har du under 2017 möjlighet att ansöka om stöd på upp till 15 000 kronor per konsert för att genomföra modiga konsertidéer – konserter som går utanför ramen för det ni vanligtvis bokar. Konserter inom projektet skall vara genomförda senast den 31 mars 2018.
I projektet ingår också kompetensutveckling på distans eller under en av våra fyra seminariehelger.


Varför?
Vi anser att livemusik och ett brett konsertutbud ska vara tillgängligt för alla oavsett om du bor i en småstad, på landsbygden eller i en storstadsregion, oavsett hur lätt eller svårt du har att förflytta dig och oavsett vilket kön, vilken ålder du har eller var du är född eller uppväxt.

Det är också viktigt att de som står på landets scener återspeglar och representerar befolkningen och den mångfald som finns i Sverige. För att det ska bli verklighet krävs insatser som stöttar och uppmuntrar arrangörer, och Ny(A)modigheter – ett projekt finansierat av PostkodLotteriets Kulturstiftelse – är en sådan satsning.

Ny(A)modigheter
 ska verka som stöd till dig som arrangör i ditt långsiktiga arbete för att få fler människor att känna sig välkomna till dina konserter. Det ska inte vara ett alibi för att genomföra någon enstaka konsert med normkritiska förtecken. Ny(A)modigheter ska påverka din ordinarie konsertverksamhet.

För mer information - läs mer på projektets egen hemsida, nyamodigheter.se (Klicka på Ansök högst upp till höger för att komma till ansökningsformuläret.)

Senaste artiklar

Det finns inga artiklar att visa just nu.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats