Olimpias Orkan

297449013623058176062608500644426165695993o
Fotograf: Anton James Olsson
Föreställ dig musik som låter dig flyga som en lätt vindpust för att i nästa stund ta med dig till en helt annan plats där du plötsligt befinner dig mitt i en storm.
Med målande melodier, energisk improvisation och ett starkt samspel skapar Olimpias Orkan en färgsprakande värld av jazz och friimpro.
Septetten låter allt som vill sägas ta plats. Med kärnfulla texter som skildrar samhällets orättvisor, kärleken till systerskapet eller den starka ångesten som kan infinna sig i en människa - ventilerar de på ett ärligt och öppet sätt det som känns.

Olimpias Orkan startades i februari 2017 av kompositören och pianisten Olimpia Dynarek Olsson. Bandet släppte singeln Ordkaos på digitala plattformar i september 2018 och i vår släpper de sin första fullängdare.

“Göteborgsseptetten Olimpias Orkans debutsingel Ordkaos – som släpptes digitalt den 3 september i år – är ett smärre jazz/frijazz/impro-mirakel. Vackra melodier, vildsint Fire! Orchestra-aktigt sväng, monumentala korus, personlig sång ... allt ryms i dess fem minuter och 30 sekunder. Stor, stor kärlek. Om Ordkaos inte signalerar starten på en mångårig, fascinerande och konstnärligt framgångsrik karriär ska jag äta upp mina Camminaleggero-skor”. Johan Jacobsson Franzén - Orkesterjournalen
Bandmedlemmar och instrument: Matilda Andersson - röst
August Eriksson - altsaxofon, klarinett
Adrian Åsling Sellius - altsaxofon, klarinetter
Rikard Wadman - tenorsaxofon, basklarinett
Olimpia Olsson - piano
Johanna Ekholm - kontrabas
Julia Schabbauer - trummor

Kontaktperson: Olimpia Olsson
Telefon: 076-8088363

Vill du/ni synas i Jazzgruppsregistret?

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats