Thomas Markusson OPEN

Till Insta
Thomas Markusson född 1978 och uppvuxen i Sandviken har under sina snart 20 år som musiker spelat och turnerat med både svenska och internationella musiker, däribland Lee Konitz, Chris Cheek, göteborgsgrupperna Corpo, Triometrik, Ynde, Stefan Forssén Trio samt Daniel Fredar Trio och den tyska trion Walter Lang Trio.

Staffan Svensson, född i Falkenberg och bosatt i Göteborg. Har verkat på den skandinaviska och europeiska jazz-/improvisationsscenen sen mitten av 80-talet, såväl i akustiska som mer elektroniska sammanhang samt med nutida musik, kör, dans, kammarmusik, electronica m.m.
Erhöll 2005 Sveriges Radios pris "Jazzkatten" samt Svenska Jazzriksförbundets pris "Jazzkannan" för nydanande insatser i svenskt jazzliv.

Naoko Sakata är uppvuxen i Japan och flyttade till Sverige för tio år sedan. Efter studier på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg har hon berikat den svenska jazzen med sitt högst personliga uttryck och sin självständighet.

”Hennes musik varierar från kraftfullhet till lyrik. Teknisk briljans kombineras med energi och mod. Naoko har redan berikat den svenska jazzen med sin självständighet. Den svenska jazzscenen har med henne blivit avsevärt rikare.”

Cornelia Nilsson. Cornelia Nilsson har uppmärksammats mycket på senare tid och tillhör den nya unga generationen jazzmusiker som för traditionen vidare med den äran!
Hon har redan hörts i många konstellationer som Sisters of Jazz och har även spelat med musiker som Mathias Landaeus. En av dessa konserter med Landaeus där de spelade med tenoristen Krister Andersson recenserades av Orkesterjournalen som skrev:
”Hon får paustecken att kännas, rent fysiskt. Senaste tillfället jag hörde en trumslagare av denna kaliber var när Lewis Nash framträdde vid Jazzpartyt på Grand i Lund för många år sedan.”
Bandmedlemmar och instrument: Staffan Svensson - trumpet
Naoko Sakata - piano
Thomas Markusson - kontrabas och kompositioner
Cornelia Nilsson - trummor
Hemsida: Website Title

Kontaktperson: Thomas Markusson
Telefon: +46706644832

Vill du/ni synas i Jazzgruppsregistret?

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats