Tessans Holiday

11286472_10153322218330539_609462131_o
Fotograf: Katharina Styf
Vi hyllar Billie Holiday för att hon var en fighter som kämpade sig upp från slummens botten till de största estraderna. Hennes liv innehöll både stora framgångar och djup misär i form av drogmissbruk och förtryck på grund av hudfärg. Vi hyllar hennes sång, helt självutlämnande, intensiv och vibrerande av känsla. Vi inspireras av hennes musikaliska uttryck och spelar melodier förknippade med henne och framför dem på nytt i en ny form som är vår egen.

Videolänk till Falu Jazzklubb 5/11/2015:
Akt 1: http://bambuser.com/v/5903064
Akt 2: http://bambuser.com/v/5903256

Bandet består av:
Tessan Milveden - sång, från Stockholm. Studerat på Birkagårdens folkhögskola och SMI. Hon har deltagit i både jazz, blues och rocksammanhang. Undervisar som sångpedagog. Hon har samarbetat med en mängd olika musiker under årens lopp som tex Gösta Rundqvist, Jan Tolf, Göran Strandberg och Krister Andersson. Hon har också sin egen kvintett, TMQ. Hon har en stark närvaro i musiken, sången har djup, svärta och ljus, är känslofylld och kommunikativ.

Catharina Wiborgh - altsaxofon, uppvuxen i Sala. Såg filmen Sven Klangs kvintett med Christer Boustedt omkring 1980, började därefter spela saxofon. Studerat på Skurups jazzlinje och SMI. Sedan 1985 bosatt i Stockholm och spelar i diverse jazzsammanhang, många turnéer ute i landet med gruppen Evergreenish, vilka också spelade på jazzfestivalen Jazz i Svaben - 2000. Har periodvis bott i Barcelona och samarbetat med musiker därifrån, bildade 2008 en kvartett tillsammans med den katalanske pianisten Dani Rambla. ”Spelar altsax med stor personlighet där det melodiska, behagligt vackra har stort utrymme i musiken”(-U.P. Dalademokraten).

Leo Lindberg - piano, född 1993 i Stockholm. Har spelat med jazzlegender som Bernt Rosengren, Tommy Koverhult, Fredrik Norén och Henry Grimes för att nämna några. Idag har han en egen trio med Moussa Fadera och Kenji Rabson som spelar regelbundet på Stockholms jazzklubbar. Han ingår även i tenorsaxofonisten Sean Nowell's kvintett som spelar både i USA och Sverige. Våren 2010 vann han med sin trio jazztävlingen som anordnades av föreningen Classic Jazz som också gav honom Louis Armstrong stipendiet på hösten samma år.

Ivar Lindell – kontrabas, född i Buenos Aires, uppvuxen i Västerås. Spelade utomlands på 1960-talet med internationella och lokala musiker. Har spelat med Christer Boustedts Quintet - numera CBQ sedan 1978. Har också varit medlem i Jan Wallgren och Lasse Werners grupper. Han är en lyhörd musiker och frambringar med sitt instrument ett stadigt och melodiskt basspel. "Ivar Lindells kontrabas producerar orubbligt tryggt sväng" (- U.P. Dalademokraten)

Jesper Kviberg - trummor, från Stockholm. Har studerat på Musikhögskolan. Har bl.a spelat med Clark Terry, Warren Vaché, Stacey Kent, Barbara Morrison , Gugge Hedrenius, Nisse Sandström och spelade med Bernt Rosengrens oktett på hans grammisvinnande Taube-CD. Han var den första mottagaren av Ronnie Gardiners ”Drummers Award” 1998. Leder sin egen grupp Jesper Kviberg Social Club Of Music. Han är en oerhört lyhörd och svängig stöttepelare i bandet.
Bandmedlemmar och instrument: Tessan Milveden, sång
Catharina Wiborgh, altsaxofon
Leo Lindberg, piano
Ivar Lindell, kontrabas
Jesper Kviberg, trummor

Kontaktperson: Catharina Wiborgh
Telefon: 073-9578605

Vill du/ni synas i Jazzgruppsregistret?

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats