Svensk Jazz planerar tillsammans med Export Music Sweden, Musikcentrum Riks, Musikalliansen, Kultur i Väst och Musik i Syd att för femte året i rad genomföra ett showcase med 1-3 svenska, aktuella jazzakter under en av världens största jazzmässor, Jazzahead i Bremen. 

Det arrangeras hundratals konserter och showcases på mässan i Bremen under torsdag till lördag den 21 - 24 april, både dagtid och kvällstid. Allra mest sker under lördagskvällen då hela Bremen fylls av jazz! Konkurrensen om mässans ”köpare” är stenhård. Men – väldigt lite sker på söndagen. Det vill säga fram tills för fyra år sedan då vi startade en svenskt brunch-schowcase. I år är det femte gången och "Swedish Sunday Brunch" kan nu konstateras etablerat bland de vi vill nå - Sverige-intresserade festival- och klubbbokare, producenter, agenter och journalister från hela världen.

Ambitionen är att under hela mässan ha möjlighet att marknadsföra mässans absolut sista showcase, den svenska utflykten med brunch på söndag förmiddag.

Under mässan arbetar alla vi samarbetande organisationer (utöver vår egen agenda) med att bjuda in till söndagens showcase. Gästerna får veta att en buss kommer att hämta vid hotellet och att det bjuds på brunch och svensk jazz i den vackra konsertlokalen Kito som ligger i utkanten av Bremen.

I samband med konserten anordnas ett mingel där mässdelegaterna får tillfälle att träffa grupperna som har spelat. Kito marknadsför konserten i närområdet för att fylla upp platserna och ge en mer genuin konsertupplevelse för bokarna och journalisterna från mässan.

Till detta utses av en referensgrupp 1-3 svenska fantastiska jazzakter! I alla våra projekt strävar vi efter mångfald i alla aspekter. Att akterna ska hålla högsta konstnärliga kvalité är också en självklarhet.

Vi vill att showcasen ska ge effekt och utöver den konstnärliga kvalitén ska akterna också vara redo för export. Det innebär att grupperna skall ha en boknings/försäljningsplan, PR-material på engelska, skivor, webbsida på engelska, befintliga kontakter etc.

I dagsläget vet vi tyvärr inte om vi kommer att ha ekonomiska medel för att genomföra årets showcase men vi arbetar hårt för att så ska bli fallet och vi kommer att komma med slutgiltigt besked senast i mitten av februari. Håll tummarna för att vi även i år får chansen att visa upp svensk jazz av toppklass i Bremen!

Ansökningstiden för att anmäla intresse till årets showcase har gått ut. Vi kommer inom kort att återkomma med mer information till alla som lämnat sitt intresse. 

 

Senaste artiklar

Rapport från Jazzahead i Bremen 25–28 april

2019-05-03

Den 25–28 april var det åter dags för den internationella jazzmässan Jazzahead att gå av stapeln i Bremen, Tyskland. Drygt 3500 delegater från sextio nationer hade samlats för att under...

Läs mer...

Jazzahead 2019!

2018-11-06

Jazzahead är namnet på världens största jazzbranschmässa, som äger rum i Bremen i Tyskland i slutet av april varje år. Nästa gång är det dags 25-28 april 2019. Sedan år 2010...

Läs mer...

Tack för gott samarbete på Jazzahead 2018

2018-06-04

Här nedan följer en reflekterande rapport från Thomas Olsson, en av Svensk Jazz representant som deltog på årets stora branschmässa i Bremen. Riksförbundet Svensk Jazz har i ett antal år medverkat...

Läs mer...

Snart är det vår! (Dags att planera för Jazzahead 2018)

2017-10-17

  Jazzahead är namnet på världens största jazzbranschmässa, som äger rum i Bremen i Tyskland i slutet av april varje år. Nästa gång är det dags 19-22 april 2018. Sedan år...

Läs mer...

Swedish Sunday Brunch @ Jazzahead 2016

2016-04-08

Questions? Please contact Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. www.tonbruket.se www.waterboogiesystem.com www.linanyberg.se          

Läs mer...

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats