Snabbguide till Svensk Jazz nya musiker- och arrangörsstöd - Rapportera er verksamhet!

Vi vet att många musiker och arrangörer arbetar hårt för att få sin verksamhet att gå runt och att mycket tid läggs ner utan ersättning. Vi kan nu erbjuda er att anmäla studiecirklar genom Svensk Jazz och Kulturens bildningsverksamhet och på så sätt få ekonomiskt stöd för utlägg när ni bedriver folkbildningsverksamhet såsom repetitioner, repertoarutveckling och administrativt arbete.

Vad är en cirkel?
Minst tre personer som gör musik (eller något annat folkbildande) tillsammans och får ekonomiskt stöd till verksamheten för att kunna göra den ännu bättre. En cirkel kan bestå av bandmedlemmar, men också av andra personer som arbetar med exempelvis webb, PR, foto eller administrativt arbete.

Vänta nu, vadå cirkel?
Att rapportera studiecirkelverksamhet handlar om att rapportera tid. Tiden räknas i så kallade studiecirkeltimmar. En studiecirkeltimme motsvarar 45 minuters arbete för de som är med i cirkeln. Varje cirkel kan rapportera max 12 timmar i veckan, max 40 veckor om året. Det betyder att en cirkel kan rapportera 480 timmar på ett år = helfart.

Men 480 timmar är ju jättemycket!!
Ja, 480 timmar är mycket tid. Men tänk på att ni får rapportera för all tid ni lägger ner. Det gäller både repetitioner, låtskrivning, planering och administrativt arbete, så länge ni är minst tre personer som arbetar samtidigt. För att driva studiecirkel genom Svensk Jazz och Kulturens bildningsverksamhet vill vi att ni bedriver verksamhet minst på halvfart, alltså 240 studietimmar/år. Vi är dock säkra på att många av er uppfyller helfart!

Hur fungerar det?
1. När du driver en Kulturens-studiecirkel genom oss behöver en i gruppen bli medlem i Svensk Jazz. I medlemskapet i Svensk Jazz ingår fler förmåner. Läs mer här.

2. För att starta cirkel behöver vi info från er. Du börjar med att visa ert intresse i ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på Svensk Jazz.

3. När ni fått klartecken från Alba (antalet cirklar är begränsat) är det dags att ange vilka som är med i studiecirkeln, namn och personuppgifter. Bifoga även en kort verksamhetsbeskrivning.

4. Bedriv er verksamhet som vanligt och skriv under tiden upp den på den närvarolista, som ni fått från Alba. Två gånger om året skickas listan in till Svensk Jazz. Vi kommer att påminna er när det är dags att inkomma med listan.

5. Svensk Jazz kontrollerar att listan är ifylld på rätt sätt och skickar sen in den till Kulturens tillsammans med övriga listor.

6. Svensk Jazz administrerar utbetalning till er två gånger per år.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på Svensk Jazz hjälper er om ni har frågor.

 

 

kulturens logo svart 1

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats