Jazzfesten är årets stora branschmöte och konferenshelg med seminarier, konserter, samkväm och - en stor galakonsert med prisutdelning för att manifestera jazz i bred bemärkelse. Helgen avslutas på söndag förmiddag med Svensk Jazz årsstämma, kallad Jazzriksdagen. Cirka 200 mötesdeltagare från hela Sverige brukar anmäla sig - konsertarrangörer, producenter, skivbolag, musiker, beslutsfattare och intresseorganisationer.

Riksförbundet Svensk Jazz är nationell arrangör av helgen, men samarbetar nära en regional part samt en lokal medlemsförening. Dessutom har festen ett stort antal andra samarbetsparter från hela Sverige. Svensk Jazz medlemsföreningar kan nu, tillsammans med regional respektive kommunal part, ansöka om att stå värd för Jazzfesten år 2021. I ansökan ska anges hur samarbetet parterna emellan är planerat.

Eftersom Jazzfesten har utvecklats till ett större evenemang, där den regionala parten är ett viktigt nav, har vi förstått att bättre framförhållning är nödvändig.

Här kan ni ta del av vad ett värdskap innebär och hur en ansökan ska se ut!

Sista dagen för intresseanmälan för värdskap 2021 senast den 31 oktober. Skicka din ansökan till Lisa Löfgren, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats