Kenneth beskuren

Hösten har gjort sitt intåg med buller och bång i Sörmlandsskogarna, denna gång med nedfallna träd och krossat glas.

Vi blir lika förvånade varje år. Oj då vi fick visst nattfrost, klarar sig blommorna?

Denna typ av överrumpling blev ett lika klart faktum för oss när Statens kulturråd beslutade att ändra på förfarandet med att bevilja kulturstöd till oss arrangörer genom vårt förbund. Ett beslut som framförts med mycket kort varsel i något som närmast kan betraktas som ett samråd men på samma gång aviseras som redan fattat och ska gälla redan i år.

Det presenteras lagom till den ordinarie årsvisa ansökningsperioden, vilket inte ger berörda parter chans att ställa om ordentligt.

Våra direkta invändningar är: Väl kort om tid till omställning, respektlöst. Och hur ska en liten central grupp på kulturrådet kunna ha kunskap och insikt att besluta i alla genres? Det kan tyckas märkligt med tanke på den svenska intentionen med demokratiska processer – så många beslut som möjligt ska väl snarare decentraliseras och tas så nära medborgarna som möjligt.

Svensk Jazz kommer inte att släppa taget utan kommer att jobba vidare i ärendet, med ambitionen att reversera beslutet.

Under tiden står vi just nu inför årets ansökningsperiod (2019) kära arrangörer och den är oåterkallelig – missa inte detta! Svensk Jazz-kansliet har informerat om det uppkomna läget och publicerat Kulturrådets brev. Jag ber er att noga läsa Karin Indes tydliga informationspunkter. Och gör det i tid – klockan slår, tiden går och deadline inträffar 16 oktober!

Arrangörsrådet är i färd med att planera och bjuda in till regionala träffar under hösten, vintern och våren. Ni är alla varmt välkomna och kom ihåg: Ni är vi och vi är ni i arrangörsrådet. Vår ambition är att tillvarata era goda exempel, förädla och sprida.

Efter det turbulenta beslutet från Kulturrådet, kommer vi att fortsätta med arbetet som utstakats av arrangörsrådets tidigare ordförande Bronson Månsson, tack Bronson för mycket gott arbete.

Vi ses,

Kenneth Johnson, ordförande i Arrangörsrådet tillika ledamot i Svensk Jazz styrelse

Kolla in alla i Arrangörsrådet här

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats