Krisstipendium för perioden januari-april 2021 hos Konstnärsnämnden går inte längre att söka. Deadline var den 3:e februari.  

KRISSTÖD TILL SÄRSKILDA BEHOV I KULTURLIVET
Kulturrådet har öppnat den första ansökningsomgången för krisstöd som gäller 2021 för juridiska personer och enskilda näringsidkare. Bidraget heter Krisstöd till särskilda behov i kulturlivet, och är utformat på ett annat sätt än stödet till inställda och uppskjutna evenemang. I det här stödet söker du inte för specifika intäktsbortfall - istället söker du stöd för att täcka kostnader och investeringar under hela 2021. Beskriv i ansökan hur du drabbats av pandemin och vilka kostnader du behöver bidrag till för att klara krisen. Stödet är brett utformat så att så många verksamheter och grupper som möjligt i kulturbranschen ska återhämta sig och överleva. 

I en och samma ansökan kan du söka verksamhetsbidrag, samt projektbidrag till främjande insatser och till smittsäkra kulturevenemang. Du kan söka medel för alla tre ändamålen men för olika kostnader inom verksamheten. Sista ansökningsdag för musikområdet är den 4 mars. 
Här kan du läsa mer om bidraget: 

Den 9 februari 12.00-12.45 håller Kulturrådet webbinarie för Krisstöd för särskilda behov i kulturlivet och om ansökningsblanketten.
Länk till webbinariet den 9 februari: https://bit.ly/2Ma. Du behöver inte anmäla dig i förväg.

Frågor om bidraget hänvisas till Kulturrådets support, kontaktuppgifter hittar du på bidragssidan i länken ovan.


KRISSTÖD FÖR INSTÄLLDA OCH UPPSKJUTNA EVENEMANG 
Torsdagen den 25 februari öppnar Kulturrådet ansökningsomgången för inställda och uppskjutna kulturevenemang med anledning av pandemin. Kulturrådet fattar beslut om hur bidraget kommer att fördelas cirka sex veckor efter sista ansökningsdatum 15-17 mars. I anslutning till utlysningen arrangeras ett öppet webbinarium om krisstödet fredagen den 26 februari kl. 12.00-12.45.

En ändring av bidragskriterierna i förordningen är att kulturevenemanget måste ha ställts in eller skjutits upp på grund av de föreskrifter om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar under pandemin som regeringen eller länsstyrelsen meddelat. (Kulturrådet kommer att sammanställa regeringens och länsstyrelsernas regelverk och göra det tillgängligt på webbsidan.

Här kan du läsa mer om bidraget. 

Den 26 februari 12.00 - 12.40 bjuder Kulturrådet in till ett webbinarium om inställda och uppskjutna evenemang. Delta i webbinariet via länken https://bit.ly/2NlXozq

 

Senaste artiklar

Nytt år och nya skivreleaser inom Jazzapparat

2021-02-25

HOME collective - HOME (HOOB Records) HOME collective är den sexhövdade gruppen med bas i Göteborg som sedan 2019 blandat hiphop med jazz, fusion, improvisation och pop. Albumet gästas av Palestine...

Läs mer...

Senaste info om Jazzfesten

2021-02-15

   JAZZFESTEN I VÄSTERÅS FLYTTAD - NYTT DATUM 20 - 22 AUGUSTIPå grund av rådande pandemi är det oklart om, och i så fall hur, Jazzfesten skulle kunna genomföras i maj...

Läs mer...
Svensk Jazz
Vi samlar och stärker Sveriges jazzliv
boll jazz i kulturen

Arbetar aktivt för en större mångfald i svenskt kulturliv, där jazzens plats ska vara självklar.

 

boll starka aktorer

Stärker och utvecklar jazzlivets infrastruktur och aktörer

 

boll information stod

Administration, information, utmärkelser och rådgivning

 

boll information stod

Söker kontinuerligt resurser till stödjande satsningar för jazzlivets utveckling

 

Läs mer

Varför bli medlem?
Ett medlemskap i Svensk Jazz stärker jazzens gemensamma mandat och är därför ett ställningstagande där medlemmen instämmer i det enkla påståendet att jazzens tradition och utveckling är viktig. Medlemskap ger också andra fördelar.
Jazzkontoret

Louise Nordgren

Louise Nordgren

Verksamhetsledare

louise@svenskjazz.se

 08-407 17 42

Lisa Löfgren

Lisa Löfgren

Producent

lisa@svenskjazz.se

08-407 17 41

Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare

fredrik@svenskjazz.se

070-641 49 47

Erik Kristoffersson

Erik Kristoffersson

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats