Louise

Från och med augusti blir Louise Nordgren ny verksamhetsledare för Svensk Jazz.

Louise har stor erfarenhet av att verka både i det fria musiklivet och inom offentlig förvaltning. Hon har också varit brett verksam i jazzlivet redan.

Hon har varit ideellt aktiv i föreningen Jazz i Piteå, jobbat för Umeå Jazzfestival, varit vikarierande marknadschef och projektledare på Fasching. Under perioden 2015-2018 var Louise även vice ordförande i Svensk Jazz styrelse.

Närmast kommer Louise från Kulturrådet där hon arbetat som handläggare vid enheten för konstarter och regional utveckling. Dessförinnan var hon handläggare och även tillförordnad verksamhetsansvarig på Musikverkets avdelning för bidragsgivning. I botten har Louise en kandidatexamen i kulturentreprenörskap från Umeå universitet och en magisterexamen i kulturanalys.

- Det känns otroligt fint att ha fått uppdraget som verksamhetsledare för Svensk Jazz, en organisation som ligger mig varmt om hjärtat. Det är förstås en speciell tid nu när scenerna ekar tomma och alla i fältet är drabbade av den rådande krisen. Jag ser fram emot en nystart där jazzlivet gemensamt kan skapa nya förutsättningar för musik och människor att mötas, säger Louise Nordgren

- Vi tycker att vi hittat en mycket bra person med rätt kompetenser inför de utmaningar som förbundet har de kommande åren, säger styrelsens ordförande Gunno Sandahl.

För med information

Gunno Sandahl, mobil 0704-923055

Länk till pressbild

Senaste artiklar

Höstens första skivreleaser

2020-09-02

  Björn Petersson Kvartett: Grabowski (PACAYA records)  Grabowski är en skiva om livet, döden, vänner och kärleken. Låtarna beskriver på ett både personligt, humoristiskt och träffsäkert vis de komplicerade känslor som kan...

Läs mer...

Arrangera smittsäkra konserter

2020-09-01

Coronapandemin lamslog kulturvärlden på ett oerhört brutalt vis under våren 2020. Alla kulturarrangemang i Sverige ställdes in från en dag till en annan. Regeringen utlyste förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer...

Läs mer...
Svensk Jazz
Vi samlar och stärker Sveriges jazzliv
boll jazz i kulturen

Arbetar aktivt för en större mångfald i svenskt kulturliv, där jazzens plats ska vara självklar.

 

boll starka aktorer

Stärker och utvecklar jazzlivets infrastruktur och aktörer

 

boll information stod

Administration, information, utmärkelser och rådgivning

 

boll information stod

Söker kontinuerligt resurser till stödjande satsningar för jazzlivets utveckling

 

Läs mer

Varför bli medlem?
Ett medlemskap i Svensk Jazz stärker jazzens gemensamma mandat och är därför ett ställningstagande där medlemmen instämmer i det enkla påståendet att jazzens tradition och utveckling är viktig. Medlemskap ger också andra fördelar.
Jazzkontoret

Louise Nordgren

Louise Nordgren

Verksamhetsledare

louise@svenskjazz.se

 08-407 17 42

Lisa Löfgren

Lisa Löfgren

Producent

lisa@svenskjazz.se

08-407 17 41

Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare

fredrik@svenskjazz.se

070-641 49 47

Erik Kristoffersson

Erik Kristoffersson

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats