Ni som bedriver musikgruppscirklar hos Kulturens via Svensk Jazz - hör upp!! Studieförbunden har nyligen tagit ett stort beslut med anledning av Coronaepidemin. Ett beslut som påverkar era cirklar och kräver att ni som leder cirklarna agerar omgående!

Var vänlig och läs hela nedanstående artikel - kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.om det dyker upp frågor!

Så här skriver studieförbunden:
Det finns en oro i samhället för coronavirus och alla är ansvariga för att hindra ytterligare smittspridning. Folkhälsomyndigheten och regeringen har gått ut med att all vuxenutbildning i nuläget ska ske på distans.

Branschorganisationen Studieförbunden i samverkan, där samtliga studieförbund ingår, har 2020-03-18 beslutat följande angående studieförbundens folkbildning:

”Att all folkbildningsverksamhet som kan ske digitalt eller på distans ska utföras så. Studieförbunden kan endast genomföra fysiska träffar efter en noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheters råd och anvisningar”.

SÅ - Om ni anser att studiecirkeln, trots nuvarande läge, kan fortsätta ske fysiskt, ska ni ledare OMGÅENDE fylla i denna försäkran  (eller svara på dessa frågor i ett mail!) och därmed intyga att ni genomfört en riskanalys utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kriterier. Skicka din försäkran till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Argument för att fortsätta bedriva fysisk verksamhet kan t ex handla om följande:
- Att den lokal ni repar i städas ordentligt,
- Att lokalen inte hyrs av mer än 50 personer som avlöser varandra,
- Att det finns gott om utrymme för varje deltagare så att avstånd kan hållas,
- Att det går att tvätta och sprita händerna ordentligt på plats,
- Att deltagarna inte tillhör någon riskgrupp
- Att resvägen till lokalen är förhållandevis säker,
- Att antalet deltagare är långt under 50 personer.

ELLER - Om ni bedriver en studiecirkel som är föranmäld hos oss och bedömer att den verksamheten kan ske digitalt, ska ni OMGÅENDE meddela detta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Glöm inte ange arrangemangsnummer och cirkelns namn.

MEN - om er verksamhet inte kommer att kunna genomföras som varken digitala eller fysiska träffar, så behöver ni nu OMGÅENDE slutrapportera den verksamhet som genomförts under perioden 1 januari till 20 mars 2020. Och skicka in dessa listor till oss: Svensk Jazz, Hornsgatan 103, 117 28 Stockholm. Glöm inte att fylla i närvaro för de tillfällen som skett inom denna period. Även ni som har föranmält e-listor som avser fysiska sammankomster ska då slutrapportera för perioden 1 januari - 20 mars.

Se mer och håll er uppdaterade på Folkhälsomyndighetens hemsida www.folkhalsomyndigheten.se

 

 

Senaste artiklar

Jazzfesten i Västerås 7 - 9 maj 2021

2021-01-11

  Vi planerar för Jazzfesten i Västerås den 7 - 9 maj 2021. I dagsläget kan vi inte veta om det kommer att gå att genomföra som planerat eller i reviderad...

Läs mer...

Senaste info om Jazzfesten

2021-01-11

    Vi planerar för Jazzfesten i Västerås den 7 - 9 maj 2021. I dagsläget kan vi inte veta om det kommer att gå att genomföra som planerat eller i reviderad...

Läs mer...
Svensk Jazz
Vi samlar och stärker Sveriges jazzliv
boll jazz i kulturen

Arbetar aktivt för en större mångfald i svenskt kulturliv, där jazzens plats ska vara självklar.

 

boll starka aktorer

Stärker och utvecklar jazzlivets infrastruktur och aktörer

 

boll information stod

Administration, information, utmärkelser och rådgivning

 

boll information stod

Söker kontinuerligt resurser till stödjande satsningar för jazzlivets utveckling

 

Läs mer

Varför bli medlem?
Ett medlemskap i Svensk Jazz stärker jazzens gemensamma mandat och är därför ett ställningstagande där medlemmen instämmer i det enkla påståendet att jazzens tradition och utveckling är viktig. Medlemskap ger också andra fördelar.
Jazzkontoret

Louise Nordgren

Louise Nordgren

Verksamhetsledare

louise@svenskjazz.se

 08-407 17 42

Lisa Löfgren

Lisa Löfgren

Producent

lisa@svenskjazz.se

08-407 17 41

Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare

fredrik@svenskjazz.se

070-641 49 47

Erik Kristoffersson

Erik Kristoffersson

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats