Nya skivsläpp inom Jazzapparat

Kolla in nya skivsläpp för april, maj och juni inom Jazzapparat – nätverket för musikerdrivna skivbolag.

Fredrik Kronkvist: Ballads
Border Music/Release 11 april

En mångfacetterad balladupplevelse med tio nyskrivna kompositioner inspirerade av människor, böcker, historia, platser, konst och musik. Här ges tid för eftertanke och olika sinnesstämningar att drömma sig bort till, med innerliga improvisationer där varje ton väljs med omsorg för att måla upp olika filmiska scenarion för lyssnarna att njuta av.

Lyssna på skivan här

 

Jonas Wall: Beatstrumentals Vol. II
Stockholm Jazz Records/Release 22 april

Den 22 april släpps Jonas Walls EP ”BEATSTRUMENTALS VOL.II”. Old school möter new school. EP:n är producerad som en klassisk hip-hop platta med ett stort inslag av jazz, soul och funk.

Lyssna på skivan här

 

Gustav Lundgren ”French Connection”: Minor Swing
Lundgren Music AB/Release 22 april

Gustav Lundgren är en av de mest hyllade gypsy jazz-gitarristerna i världen. I projektet ”French Connection” medverkar gitarristen Remi Oswald och kontrabasisten Edouard Pennes, båda från Paris, Frankrike. Edouard & Remi har spelat tillsammans sedan de var tonåringar och arbetat med några av de största namnen inom gypsy jazz och swing så som tex Tchavolo Schmitt & Angelo Debarre.

Lyssna på skivan här

 

Hellskotta: CON10UUM
Periferi Records/Release 6 maj

Hellskotta firar tio år som band i år och det firar vi med att ge ut vår fjärde skiva CON10UUM på jazzbolaget Periferi Records. Hellskottas musik rör sig i jazzens landskap med fokus på groove och rytmer i en smältdegel av olika stilar och uttryck. På den nya skivan har vi fokuserat mer på produktionen och blandningen av den elektroniska och akustiska atmosfären. CON10UUM är en ordlek att bandet firar tio år och att Hellskotta fortsätter (continuum) utforska sitt sound och rytmiska låtar i en framåtrörelse mot framtiden.

 

Makross: Soppatorsk
Havtorn Records/Release 20 maj

Med sin svängiga och melodiska originalmusik har Makross etablerat sig på den svenska jazzscenen som en av våra absolut bästa liveakter! Nu släpps gruppens 4:e album Soppatorsk på Havtorn Records – frukten av ett tidigare samarbete med några av våra främsta nordiska jazzmusiker. På Soppatorsk utvecklar Makross sitt uttryck med nya sound och idéer och med gästspel av Fabian Kallerdahl (pi).

Lyssna på skivan här

 

Sara Aldén: A room of one’s own
Havtorn Records/Release 3 juni

Jazzvokalisten Sara Aldén gör sin debut på den svenska jazzscenen i A Room of One’s Own där det egna rummet står i fokus. Tillsammans med August Björn och Daniel Andersson utforskas hur musiken tar sig uttryck när tre musiker från Norden låter sina musikaliska identiteter och impulser färga känslouttryck och harmoniskt innehåll. Ner i jorden, upp bland molnen, bland diskanter och drömmar, moln.

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.