Nya skivsläpp från Jazzapparat

Kolla in nya skivsläpp för december och januari från Jazzapparat – nätverket för musikerdrivna skivbolag.
Pancella/Rådelius Project: Different Stories
AdOpen/Release 1 december

Det finns en speciell koppling mellan den italienske pianisten Tony Pancella och basisten Ulf Rådelius från Malmö. Tony är den fartfyllda, fyndiga solisten och frontmannen som väver in nya melodier och rytmer i musiken, medan Ulf omtänksamt och stöttande håller ihop musiken med sitt stadiga, fylliga basspel. Den dynamiske, kreative trummisen Johan Kolsut gör den intensivt levande trion komplett.

 

Farvel: Farväl
toppkonst/Release 28 januari

Kultbandet Farvel släpper sitt fjärde och sista album. De inledde sin bana 2010 med att kamma hem Young Nordic Jazz Comets, har sedan dess uppträtt på London Jazzfestival och släppt två skivor på Bugge Wesseltofts Jazzland Recordings. De är omtalade för sitt omisskännliga sound av tätt sammanvävda kompositioner, uppblandade med en stark improvisatorisk ådra. Något som blir tydligt på ”Farväl”.

Lyssna på skivan här

 

Rotas: Rotas
toppkonst/Release 11 februari

Fyra musikers passion. Musik karvad ur det gotiska mörkrets rusk med dess energi som drivkraft. Rotas ockulta innebörd hämtad från forna sägner. Komplext, andligt och sökande. Står aldrig stilla, blir aldrig tråkigt. ”Nu släpper vi vårt album Rotas, fyllt med kompositioner från oss till dig!” Bandet består av: Orfeus Wärdig Tsoukalas – saxofon, John Holmström – piano, Linus Klevebrant – bas och Fredrik Hamrå – trummor.

Lyssna på skivan här

 

Pulse Trio: The End Is The Beginning
HOOB Records/Release 11 februari

Debutalbum från Pulse Trio. Pauls Pokratnieks är den lettiska trummisen som för några år sedan flyttade till Göteborg och snabbt skaffade sig ett rykte som fantastisk trumslagare och kompositör. Tillsammans med Olli Rantala, bas och Fabian Kallerdahl på piano har han skapat ett album som manifesterar den internationella jazzgrytan som Göteborg utgör för tillfället. Modern triojazz av bästa snitt.

Lyssna på skivan här

 

Hans Olding: Way Station
El DIngo Records/Release 18 februari

Efter en rad kollektiva projekt och arbete med större grupper släpper nu välbekante gitarristen Hans Olding sin första trioskiva där han utforskar gitarrens unika möjligheter. Idén till ett trioalbum har växt under en längre tid men det var i mötet med de två unga supertalangerna Mauritz Agnas och Karl-Henrik Ousbäck som allting föll på plats. Musiken är specialskriven för dem och gästande cellisten Hanna Dahlkvist.

Lyssna på skivan här

 

John Holmström Trio: Mjuka Värden
toppkonst/Release 25 februari

John Holmström trios första skiva. En pianotrioskiva är ju kanske det läskigaste som går att göra. Men äntligen är det dags. Kompositioner av John Holmström. Tanken var att skriva rätt upp och ned utan att bedöma, att göra lätt musik som känns genuin. Lira tillsammans och göra något bra av det hela. Bandet består av: John Holmström-piano, Yasuhito Mori-bas och Henrik Wartel-trummor. Tack vare legendariska musiker och den legendariska ljudteknikern Åke Linton (och mastring Jonas Kullhammar) blev resultatet en ärlig inblick i vad John är just nu och en stund till. Sen får vi se.

Lyssna på skivan här

 

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.