Nya skivsläpp inom Jazzapparat

Kolla in nya skivsläpp för mars och april inom Jazzapparat – nätverket för musikerdrivna skivbolag.
Gustav Lundgren Trio: For Celia
Epidemic Sound/Release 28 januari

Ny EP med musik skriven av Gustav Lundgren. Titelspåret ”For Celia” är en hyllning till sångerskan Celia Mur. Gustav Lundgren – gitarrer, Martin Höper – bas, Ola Bothzén – trummor.

Lyssna på skivan här

 

Gustav Lundgren Trio & Thomas de Paula Eby: El Día Feliz Que Está Llegando
Lundgren Music AB/Release 25 februari

Gitarristen Gustav Lundgren framför sin tolkning av den kända Silvio Rodríguez kompositionen tillsammans med Martin Höper – bas, Ola Bothzén – trummor & Thomas de Paula Eby – congas.

Lyssna på skivan här

 

Ikiz Cabin Crew: Transit
Stockholm Jazz Records/Release 4 mars

Ikiz Cabin Crew sitt första fullängdsalbum Transit. Ett filmiskt album där organiska instrument möter ljudbilder i den elektroniske världen och där nakna, luftiga teman färgas med briljanta solon.

Lyssna på skivan här

 

ORD: Hemligheter på vägen
Havtorn Records/Release 21 mars

Pianisten Karin Johansson har tonsatt några av Tomas Tranströmers dikter för sin grupp ORD. Det är röst och blås och bas i olika fria samtal runt pianot. Hemligheter på vägen släpps som cd och digitalt på Världspoesidagen den 21 mars 2022 och på vinyl senare under våren. Karin Johansson – piano, preparerat piano, komposition och arr., Jenny Willén – sång och röst, Niclas Rydh – trombon, Gunnel Samuelsson – basklarinett och tenorsaxofon, Hasse Westling – kontrabas. Texter av Tomas Tranströmer, Jenny Willén och Karin Johansson.

 

Malin Wättring: Songs of wounds and healing
PACAYA records/Release 26 mars

Malin Wättring har etablerat sig på den moderna jazzscenen som saxofonist och kompositör. Nu släpper hon sitt första skiva där hon spelar gitarr och sjunger. Musiken består av 8 låtar som kan benämnas som indierock med starka singer-songwriter rötter, som färgas med inslag av improvisation. Med sig har hon ett band med up & coming musiker från den svenska jazz & improscenen.

Lyssna på skivan här

 

Björn Petersson Kvartett: Förlust och Rädsla
Havtorn Records/Release 15 april

FÖRLUST & RÄDSLA är en melankoliskt grubblande visjazz-skiva. Med inspiration från verkligheten berörs på ett naket och ärligt sätt vid de tankar och känslor som kan uppstå efter en förlust eller vid rädslan för en. Musiken har ett vemodstrånande skimmer över sig och strävar efter det enkla, tysta, tydliga och långsamma med inspiration från visor, jazz och psalmer.

 

VIDYA: The Papillon
Havtorn Records/Release 29 april

Efter ett liv av längtan och år av sökande fann Vidya sin indiska mamma Shanta. De fick 1,5 år av att lära känna varandra, då hennes biologiska mor plötsligt gick bort. Denna resa – att ha letat, hittat och förlorat – är utgångspunkten för musiken på skivan The Papillon. Vidya sjunger och spelar piano i ett pulserande nu ihop med Putte Johander – bas och Jon Fält – trummor.

Lyssna på skivan här

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.