Nya skivor inom Jazzapparat

Kolla in nya skivsläpp för oktober från Jazzapparat – nätverket för musikerdrivna skivbolag.
Bengt Berger: VILTVARNING – Live at Fasching 2002
Country & Eastern/Release 8 oktober

Samma dag som älgjakten inleds i södra Sverige släpper vi VILTVARNING, en liveupptagning från Fasching 2002 med några av tidens äventyrligare svenska jazzmusiker. Idén var vild musik och vild mat med vilda musiker för en vild publik. Kvällen inleddes med att publiken hypnotiserades för att uppleva den levande älg som under kvällen rörde sig genom lokalen. Tack vare det digitala formatet kan Ni uppleva hela kvällens musik, två fullmatade timmar.

Lyssna på skivan här

 

Karl Olandersson: Walk and Talk
Stockholm Jazz Records/Release 15 oktober

Karl Olandersson, hyllad jazztrumpetare, aktuell med succéartad konsert på SVT i somras, släpper i oktober sin fjärde skiva på Stockholm Jazz Records. Den innehåller 8 låtar, samtliga komponerade av Karl. Vi får ta del av ett brett spektrum från sårbart och skört till självsäkert och kraftfullt, allt levererat med sväng, dynamisk spännvidd, melodisk ackuratess och samspel av högsta klass.

 

The World: Kosmos
HOOB Records/Release 22 oktober

Legendarisk supertrio som är tillbaka efter 11 års tystnad. Europeiska stjärnor som till vardags spelar världen över med grupper som Musicmusicmusic, Django Bates trio och Phronesis förenas i jakten på det kosmiska. Neo-groove-jazz-experimentell härdsmälta. Endast vinyl och digitalt.

Lyssna på skivan här

 

Fartyg 6: Osmund
PACAYA records/Release 22 oktober

Osmund är den tredje skivan av svenska gruppen Fartyg 6 som utges av PACAYA records. Bandet levererar ett lekfullt udda groove med förkärlek till metriska melodier och skarpa musikaliska vändningar. Fartyg 6 har omtalats för sitt säregna sound som de bär lika starkt nu i ny sättning. Musiken tar sig ett stort kliv fram och rör sig följamt i tvära kast såväl som i det innerliga i balladerna.

Lyssna på skivan här

 

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.