Nu ser vi ljuset i tunneln!

Regeringen har nu presenterat att nästa steg i avvecklingen av restriktionerna kommer att börja gälla den 29 september. Då är det äntligen dags att återgå till konserter utan krav på sällskapets storlek, avstånd mellan sällskap och deltagartak.

Vi är många som glädje åt dagens besked om att konsertverksamheterna runt om i landet kan fungera på ett mer normalt vis från och med den 29 september – inte minst alla musiker och arrangörer som under de senaste 18 månaderna navigerat, planerat om, senarelagt och justerat publik verksamhet över hela landet. Regeringens besked innebär att från och med den 29 september kommer klubbar och festivaler i landet inte längre att behöva ta hänsyn till deltagartak, avståndskrav eller sällskapsstorlek vid konsertverksamhet.

– I slutet av denna månad kommer vi kunna ha fulla salonger och läktare runt om i landet, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind under pressträffen.

Regeringen remitterar även förslag om vaccinpass för större evenemang (över 15.000 deltagare) men understryker att de hoppas att inte behöva använda förslaget. Pandemilagen gäller ännu och kan komma att användas för begränsningar ifall smittspridningen eller vårdtrycket blir för omfattande framgent. Fortsatt gäller Folkhälsomyndighetens allmänna råd och du som har symptom på covid-19 bör stanna hemma.

Läs nyheten på Folkhälsomyndighetens hemsida

Se hela pressträffen med kultur- och demokratiministern, socialministern och Folkhälsomyndighetens generaldirektör:

 

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.