NJC: In the key of green 2020–2021

En rapport och sammanställning av det nordiska synsättet på miljömässig hållbarhet och turnéer släpps nu! Den är på intet sätt perfekt och data blir gammal så fort den släppts, men här är den. Vi är stolta över den och hoppas att den kan komma till användning.

Först och främst vill vi tacka de fyra nationella jazzorganisationer som utöver Svensk Jazz står bakom denna rapport, Jazz Finland, Norsk Jazzforum, JazzDanmark och FIH Music School. Vi vill även tacka hela projektgruppen på 19 arrangörer – jazzklubbar, festivaler och de fem band som deltog i Nordic Jazz Comets In The Key Of Green 2020–2021. För det andra hade vi, trots vårt samarbete inte kunnat få detta att hända – särskilt under de utmanande pandemiåren – utan det ekonomiska stödet från Nordisk Kulturfond. Tack så mycket!

Om rapporten

Rapporten är uppdelad i fyra avsnitt:
Sidorna 1–8 är en allmän introduktion till hållbar utveckling i Norden. Det här avsnittet kanske du vill läsa igenom när du planerar (inter-)nordiska projekt.

Sidorna 9–13 fokuserar på att starta din resa mot hållbar utveckling. Det här avsnittet kanske du vill bläddra igenom för inspiration och praktiska råd under planeringsstadiet.

Sidorna 14–21 presenterar de turnéer som de fem banden och nätverket av arrangörer planerade tillsammans inför september 2021. Banden arbetade med varsitt tema som de uppmärksammade före och under turnén. Konsertarrangörerna såg över sina produktioner ur ett klimatperspektiv. Turnédatum och rutter planerades tillsammans. Det här avsnittet ger några exempel på nordiska turnéer och praktiska tips och tricks för agenter/band och arrangörer.

På de sista sidorna sammanfattas projektet och dess resultat.
Vi tar med många lärdomar till nästa upplaga av Nordic Jazz Comets, som äger rum 2022–2023.

Läs och ladda ner rapporten här

Du får gärna komma med feedback på denna rapport till Raisa Siivola på Jazz Finland, så att vi alla kan dra nytta av varandras kunskaper och erfarenheter.

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.