Musikerservice

Utveckla er musikaliska verksamhet genom att driva studiecirkel. I samarbete med Kulturens bildningsverksamhet erbjuder Svensk Jazz fria musikgrupper att rapportera studiecirkelverksamhet och få ekonomiskt stöd för folkbildningsverksamhet som repetitioner, repertoarutveckling och administrativt arbete. 

Vanliga frågor
För vad kan vi rapportera tid?

Ni kan rapportera för all tid som ni lägger ner på er verksamhet såsom repetitioner, boknings- och PR-arbete, låtskrivande och arrangering, inspelningar etc. Ni kan inte rapportera konserter som studiecirkeltid, däremot kan konserter rapporteras som kulturprogram. Läs mer om kulturprogram längre ner på denna sida.

Hur mycket stöd kan vi få och när betalas det ut?

Hur mycket ersättning ni kan få beror på omfattningen av er verksamhet. Kostnadstäckningen för folkbildningsverksamhet förutsätter att listorna är korrekt ifyllda, signeras och skickas in i tid samt att all tid godkänns av Kulturens. Från och med 2021 finns en begränsning på maximalt 480 timmar per individ och år. 

Svensk Jazz meddelar er vilken summa ni kan fakturera så snart vi fått underlag från Kulturens. Vanligtvis får ni fakturera vårens verksamhet under september/oktober och höstens verksamhet under februari/mars. 

Bra att veta
  • Ni ska vara minst tre personer som arbetar samtidigt (distansarbete går bra). 

  • Ni får rapportera max 3 träffar per vecka, max 4 studietimmar per träff under max 48 veckor per år. Det betyder att en cirkel kan rapportera totalt 480 timmar på ett år. En studietimme är 45 min. 

  • Samtliga listor skall signeras i e-tjänsten av cirkelledaren. 

  • Vi uppmanar er att rapportera kontinuerligt. 

  • Du som cirkelledare skall genomgå Kulturens grundutbildning för cirkelledare. Utbildningen går att genomföra digitalt.

  • Gruppmedlemmar och publik måste känna till att de deltar i Kulturens verksamhet. Som ledare är det ditt ansvar att informera om detta. 

  • Det är inte tillåtet att dubbelrapportera tid. Det innebär att om du medverkar i flera studiecirklar (även genom andra studieförbund) får inte de tider ni rapporterar krocka med varandra. Det är inte heller tillåtet att rapportera samma studiecirkel till flera studieförbund.

Kompetenschecken

När du som cirkelledare genomgått grundutbildningen har du möjlighet att söka kompetenscheck för att fortbilda dig. Den kan t.ex. användas till kurser, lektioner, entrébiljetter eller annat som är värdefullt för din utveckling. Observera att du inte kan söka kompetenschecken innan du genomgått grundutbildningen. Information om kompetenschecken finns på Kulturens hemsida.

Kulturarrangemang

Ni har möjlighet att rapportera kulturarrangemang – konserter och föreställningar – genom Svensk Jazz och Kulturens. Kulturarrangemang måste föranmälas till Svensk Jazz kansli som sedan anmäler till Kulturens. Ersättningen läggs till summan som ni fakturerar Svensk Jazz för kostnadsersättning för er studiecirkelverksamhet.

Så här kommer ni igång

Studiecirklar rapporteras digitalt genom Kulturens e-tjänst. Kom igång genom tre steg:

1. Föranmälan

Fyll i och skicka in en föranmälan för ny studiecirkel genom formuläret på den här sidan. 

2. Kortfattad verksamhetsbeskrivning

Skicka en kortfattad verksamhetsbeskrivning för kommande år till info@svenskjazz.se. Om studiecirkeln sker på distans ska det framgå på vilket sätt det gemensamma lärandet går till, hur deltagarna kommunicerar och har kontakt med varandra och ledaren.

3. Riskbedömningsintyg

Under pandemin måste ni även fylla i ett riskbedömningsintyg och skicka till Kulturens. Det krävs för att Kulturens skall kunna godkänna er rapporterade studiecirkelverksamhet. Blanketten hittar du här och skickar per post till:

Kulturens bildningsverksamhet
Box 1148
171 23 Solna

föranmälan Ny Studiecirkel

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.