Mona Krogstad (NO) i Sverige

Saxofonisten och kompositören Mona Krogstad är baserad i Trondheim och arbetar främst med jazz och improviserad musik. Hennes debutalbum som bandledare, Virgo Sun släpptes 2022. Med stöd av Kulturrådet kommer Mona nu till Sverige i år.

Mona Krogstad Quartet är ett band som består av unga musiker från den spirande jazzmiljön i Trondheim. Saxofonisten och bandledaren menar att musik är en av de vackraste kommunikationsformer vi människor skapar med varandra och fascineras av att musikens språk kan rymma så oändliga många bilder, känslor och stämningar. Genom gedigna kompositioner och svepande melodier skapas ett landskap som inbjuder till improvisation och lekfullt samspel. Musiken hämtar inspiration från saxofonister som Wayne Shorter och Joe Henderson men också från den moderna och skandinaviska jazzscenen. Mona Krogstad ses även i bandet JUNO och i projekt med bland andra Hedvig Mollestad och Heidi Skjerve.

Mona Krogstad – tenorsaxofon
Joakim Rainer Petersen – piano
Erik Grønnesby – kontrabas
Veslemøy Narvesen – trummor

Biljetter till Mona Krogstad

Bollnäs 12 mars >>
Lidköping 17 april >>

Konserterna presenteras med stöd av Kulturrådet och i samarbete med Norsk Jazzforum, Nordic Jazz Comets, Lidköpings konsertförening och Bollnäs Jazz Club.

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.