INTERNATIONELLT

Här kan du läsa mer om den årliga jazzmässan Jazzahead, organisationen Europe Jazz Network och det nordiska samarbetsprojektet Nordic Jazz Comets.

Jazzahead

Jazzahead är namnet på världens största jazzbranschmässa som arrangeras årligen i Bremen, Tyskland i slutet av april. Sedan 2010 är Export Music Sweden värd för en monter som samlar svenska jazzaktörer där Svensk Jazz finns representerade. Mässan brukar besökas av omkring 3 000 delegater från ett femtiotal länder och bjuder på ett hundratal konserter med totalt omkring 15 000 personer i publiken. 

Som så kallad co-exhibitor i den svenska montern får du möjlighet att presentera dig i en folder som samlar svenska jazzaktörer och presentera din musik på en gemensam USB-sticka med aktuell svensk jazzmusik som sprids till mässans delegater under mässan. Som co-exhibitor kan du också ansöka om att få en showcasekonsert i det officiella mässprogrammet. Deadline för den ansökan brukar ligga i oktober och görs direkt via Jazzahead. Berätta gärna för oss att du tänker ansöka, så vet vi vilka svenska musikgrupper som har siktet inställt på mässan.

Läs mer på Jazzaheads hemsida.

Europe jazz network

Europe Jazz Network (EJN) är en ideell organisation för europeiska producenter, arrangörer och stödorganisationer som verkar inom kreativ musik, modern jazz och improviserad musik. Nätverkets syfte är att uppmuntra och stötta utvecklingen av den kreativa musiksektorn i Europa och att skapa möjligheter för musiker, arrangörer och publik från olika länder att mötas. Svensk Jazz är en av medlemmarna i Europe Jazz Network.

Läs mer på Europe Jazz Networks hemsida.

Nordic jazz comets

Tillsammans med JazzDanmarkNorsk jazzforum, Finlands Jazzförbund och Iceland Jazz är Svensk Jazz del av det långa samarbetsprojektet Nordic Jazz Comets – en showcaseplattform för nordiska jazzgrupper och ett nätverk för arrangörer i de nordiska länderna.

Samarbetet startade som en tävling för unga musiker 2000 och utvecklades till ett showcase- och karriärsprojekt 2013. Idag syftar projektet till att stärka relationerna mellan nordiska arrangörer, musiker och nationella organisationer. Fokus ligger på att utveckla en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar praxis för evenemang och turnéer för att göra jazzen redo för framtiden.

Vilken musikgrupp som får representera Sverige väljs varje år ut av en referensgrupp utsedd av Svensk Jazz efter en öppen utlysning.

Läs mer på Nordic Jazz Comets hemsida.

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.