HÖSTENS BREDA SEMINARIEPROGRAM

Under november och december erbjuder Svensk Jazz ett brett seminarieprogram. Varje tillfälle med ett eget tema och tid för frågor. Här finns förhoppningsvis något för dig och du är välkommen att medverka på alla de seminarier du är intresserad av. Anmälan krävs senast 24 timmar före utsatt tid. Länk till semiariet skickas under dagen samma dag som seminariet äger rum.
9/11 kl.19.00 – 20.30
KOM IGÅNG MED MYCLUB

En grundläggande introduktion för dig som är ny användare av medlemsregistret.
Stefan Hjelm från MyClub går igenom grunderna så ni kan komma igång.

  • Att registrera och uppdatera medlemmar.
  • Att göra utskick via e-post och sms.
  • Att exportera medlemslistor som Excell och pdf.
  • Att skriva ut adressetiketter.
  • Så uppdaterar ni er styrelse.
  • Extrafunktioner såsom fakturaservice och medlemskort.

Medverkande: Stefan Hjelm, MyClub


17/11  kl.19.00 – 20.30
REGIONALT SAMARBETE – HUR KAN DET SE UT?

Samtal och frågestund tillsammans med Maria Rylander från Knutpunkt och Kenneth Johnson från Jazz i Sörmland. Maria och Kenneth berättar kort om hur det regionala arbetet i Västra Götaland och Sörmland ser ut idag och vilka tankar de har om framtiden. Tid finns för diskussion och frågor.
Medverkande: Maria Rylander, Knutpunkt och Kenneth Johnson, Jazz i Sörmland


23/11 kl.19.00 – 20.30
SÅ SKÖTER NI FAKTURASERVICE I MYCLUB

Introduktion till hur ni som förening sköter fakturaservice.
Stefan Hjelm från MyClub går igenom funktionerna i fakturaservice.

  • Att ställa in och uppdatera inställningar i fakturaservice.
  • Att skapa fakturor och koppla dem till medlemmar.
  • Att administrera fakturor.
  • Att rensa och hålla fakturaservice uppdaterad.

Medverkande: Stefan Hjelm, MyClub


29/11 kl.19.00 – 21.00
PR FÖR MUSIKER – VÄCK INTRESSE OCH NÅ UT MED DIN MUSIK

Under det här seminariet tittar vi hur du enklare, helt själv, kan marknadsföra dig som artist – genom planering och förbättringar i text, bild, mediakontakt och sociala medier. Ett DIY-seminarium som passar dig som kanske tycker att själva marknadsföringen av dig själv är en pressande och stressande del av din karriär som artist och musiker.
Medverkande: Petter Sedander, grundare av 10-årsjubilerande  @birdswillsingforyou_hq  ett PR/press/management-bolag som huvudsakligen jobbar med med independentakter och PR för independentskivbolag. Under de senaste åren har han bl.a. företrätt artister som Sarah Klang, Mando Diao, Saga Becker, Rickard Söderberg och The Sounds. Han jobbar mycket med uppbyggnadsfasen av en karriär – en stor del av verksamheten utgår från en artists resa från första släpp till de större sammanhangen.


1/12 kl.19.00 – 20.30
KULTURENS E-TJÄNST

Genomgång av e-tjänsten för dig som är cirkelledare och rapporterar studieciekelverksamhet genom Svensk Jazz och Kulturens bildningsverksamhet. Ta chansen att lära dig allt om hur e-tjänsten fungerar och hur du som ledare rapporterar och signerar.
Medverkande: Patrik Blomqvist, Kulturens bildningsverksamhet

 

6/12 kl.19.00 – 20.30 – obs nytt datum – samma anmälan!
SOCIALA MEDIER OCH WEBB FÖR ARRANGÖRER

Under det här seminariet kommer vi titta på hur du enklare når igenom med dina arrangemang – både genom sociala medier och mediakontakt, men också vikten av att dokumentera det man gör och att testa nya sätt att marknadsföra sig på mot nya målgrupper.
Medverkande: Petter Seander, grundare av 10-års jubilerande  @birdswillsingforyou_hq  ett PR/press/management-bolag som huvudsakligen jobbar med independentakter och PR för independentskivbolag. Petter har medverkat som föreläsare vid Jazzfesten vid ett par tillfällen och har efterfårgats igen.


7/12 kl.19.00 – 20.30
ATT VARA KASSÖR I EN FÖRENING

Kassörsrollen är en viktig del av en förening och att den fungerar väl är en förutsättning för ett stabilt och långsiktigt föreningsarbete. Under det här seminariet får du tips och råd kring bokföring, ansvarsfrågor, bidragsansökningar, årsredovisning och lagar.
Medverkande: Erik Kristoffersson, ekonom, musiker och pedagog.


8/12 kl.19.00 – 20.15
DET HÄR ÄR TIDNINGEN JAZZ

Är du nyfiken på tidningen JAZZ (tidigare OrkesterJournalen) och vill veta mer om hur det går till att fylla tidningen med innehåll? Chefredaktören Magnus Nygren berättar under detta seminarium om tidningen förr och idag, och här finns även plats för frågor och diskussioner.
Medverkande: Magnus Nygren, chefredaktör tidningen JAZZ


3/2 2022 kl.19.00 – 20.15
IMPRA – FÖR EN JÄMSTÄLLD MUSIKSCEN – INSTÄLLT

Gemensamt verkar vi för ett mer jämställt och jämlikt musikliv, oavsett vilken position, förening eller institution vi utgår ifrån. Under detta semiarium berättar Sara Aldén från föreningen Impra om deras arbete. Alla deltagare får också möjlighet att i mindre grupper diskutera och byta erfarenheter med varandra.
Medverkande: Sara Aldén, Impras styrelse

 

Anmäl dig här

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.