Hjälp oss att utse pristagare 2023

Nu kan du nominera personer och organisationer till Svensk Jazz utmärkelser Årets Jazzklubb, Årets Jazzkommun, Basisten, Lifetime Achievement och Jazzkannan. Nominera dina kandidater senast den 31 oktober.

Vem eller vilka tycker du borde äras för sina insatser för svensk jazz? Att få uppmärksamma såväl professionella som ideella aktörer känns viktigt och i det arbetet behöver Svensk Jazz din hjälp. Vilken artist har det där lilla extra och har gjort nydanande insatser för jazzen? Vilken arrangör arbetar enträget och entusiastiskt för att möjliggöra möten mellan musik och publik? Vilken eldsjäl har haft stor betydelse för jazzen utan att själv stå i rampljuset? Vilken kommun skapar goda förutsättningar för levande och vitala jazzscener? Och slutligen, vem bör uppmärksammas för lång och trogen tjänst inom jazzen – ett riktigt lifetime achievement?

 

Årets jazzkommun

Årets Jazzkommun delas ut för att uppmärksamma den kommun där jazzen gynnats på bästa sätt. Utmärkelsen handlar inte enbart om att pristagaren ska ha insett värdet i jazzen med generösa bidrag som följd, utan också om kvaliteten på verksamheten och genomförda insatser för jazzen. Priset ska ses som en stimulans till kommun, kulturskola/musikskola och region för att fördjupa samarbetet och nå fler och större lyssnargrupper.

 

Årets jazzklubb

Utmärkelsen Årets Jazzklubb handlar om en jazzklubb som efter sina förutsättningar skapat fantastiska möten mellan musik och publik i arrangemangets alla delar. Möten med existerande och ny publik, musiker, atmosfär och allt det där som inte går att ta på men som gör ett gott arrangemang.

 

Basisten

Basisten delas ut till personer som gjort jazzen stora tjänster, inte nödvändigtvis genom att spela utan som genom organisatoriskt eller annat arbete främjat jazzens utveckling och utbredning.

 

Jazzkannan

Jazzkannan delas ut till musiker – för nydanande insatser inom jazzmusiken.

 

Lifetime Achievement

Svensk Jazz hederspris Lifetime Achievement för livslång insats inom jazzmusiken finns till för att ära någon av jazzens stora personligheter med en hedersutmärkelse.

 

Tiden att nominera till utmärkelser 2023 har passerat.

Tidigare mottagare av utmärkelserna kan du se på sidan Utmärkelser.

Foto: Lifetime Achievement av Jenny Svenberg Bunnel

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.