Folkets hus Älmhult utses till Årets Jazzklubb

Svensk Jazz styrelse har utsett Folkets hus Älmhult till Årets Jazzklubb 2022. Utmärkelsen Årets Jazzklubb delas årligen ut till en jazzklubb som efter sina förutsättningar skapat fantastiska möten mellan musik och publik i arrangemangets alla delar. Priset instiftades 2017 och delas ut under branschhelgen Jazzfesten som i år äger rum i Umeå i maj.

– Folkets hus Älmhult är ett strålande exempel på vad ideell kulturverksamhet betyder för ett levande och attraktivt samhälle. Genom jazzklubben presenteras högkvalitativ musik för Älmhults invånare. Trots pandemin har Folkets hus lyckats etablera en jazzklubb som redan fått stor uppmärksamhet. När Folkets hus fina neonskylt lyser vet vi att det är dags för kultur och jazz. Det svänger om Älmhults nya jazzklubb på ett kreativt och attraktivt sätt, säger Gunno Sandahl, ordförande för Svensk Jazz.

Motiveringen lyder: 

I en tid då många tvingats ställa in har de startat upp. Den nya jazzklubben har satsat på kvalitet rakt igenom – från bokningar till konsertlokal, loger, ljud och ljus. Initiativet älskas av såväl publik som av landets främsta jazzmusiker. Med storartat engagemang från såväl anställda som ideella krafter skapas en välkomnande atmosfär som lockar en ny jazzpublik till en liten ort. En satsning värd all uppmuntran. Årets Jazzklubb är Folkets hus Älmhult.

– Vi är stolta och hedrade. Det är nästan exakt ett år sen vi bestämde oss för att starta upp i pandemin, först med 8 personer i publiken, sen 50, sen 120, sen fullsatt på 170. 32 konserter, 150 musiker, en festival och massor av härliga minnen, men vi har bara börjat! Jag delar detta med ett fantastiskt gäng här på Folkan som alla är rörda till tårar att det vi gör uppmärksammas nationellt. Jag längtar till jazzfesten i Umeå!  säger Magnus Thuvesson, Folkets hus Älmhult.

För mer information om Folkets hus Älmhults verksamhet, besök folketshusalmhult.se
Se Svensk Jazz utmärkelser genom åren på sidan Utmärkelser

Foto: Martin Inger

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.