Ni som bedriver musikgruppscirklar hos Kulturens via Svensk Jazz - hör upp!! Studieförbunden har nyligen tagit ett stort beslut med anledning av Coronaepidemin. Ett beslut som påverkar era cirklar och kräver att ni som leder cirklarna agerar omgående!

Var vänlig och läs hela nedanstående artikel - kontakta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.om det dyker upp frågor!

Så här skriver studieförbunden:
Det finns en oro i samhället för coronavirus och alla är ansvariga för att hindra ytterligare smittspridning. Folkhälsomyndigheten och regeringen har gått ut med att all vuxenutbildning i nuläget ska ske på distans.

Branschorganisationen Studieförbunden i samverkan, där samtliga studieförbund ingår, har 2020-03-18 beslutat följande angående studieförbundens folkbildning:

”Att all folkbildningsverksamhet som kan ske digitalt eller på distans ska utföras så. Studieförbunden kan endast genomföra fysiska träffar efter en noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheters råd och anvisningar”.

SÅ - Om ni anser att studiecirkeln, trots nuvarande läge, kan fortsätta ske fysiskt, ska ni ledare OMGÅENDE fylla i denna försäkran  (eller svara på dessa frågor i ett mail!) och därmed intyga att ni genomfört en riskanalys utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kriterier. Skicka din försäkran till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Argument för att fortsätta bedriva fysisk verksamhet kan t ex handla om följande:
- Att den lokal ni repar i städas ordentligt,
- Att lokalen inte hyrs av mer än 50 personer som avlöser varandra,
- Att det finns gott om utrymme för varje deltagare så att avstånd kan hållas,
- Att det går att tvätta och sprita händerna ordentligt på plats,
- Att deltagarna inte tillhör någon riskgrupp
- Att resvägen till lokalen är förhållandevis säker,
- Att antalet deltagare är långt under 50 personer.

ELLER - Om ni bedriver en studiecirkel som är föranmäld hos oss och bedömer att den verksamheten kan ske digitalt, ska ni OMGÅENDE meddela detta till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Glöm inte ange arrangemangsnummer och cirkelns namn.

MEN - om er verksamhet inte kommer att kunna genomföras som varken digitala eller fysiska träffar, så behöver ni nu OMGÅENDE slutrapportera den verksamhet som genomförts under perioden 1 januari till 20 mars 2020. Och skicka in dessa listor till oss: Svensk Jazz, Hornsgatan 103, 117 28 Stockholm. Glöm inte att fylla i närvaro för de tillfällen som skett inom denna period. Även ni som har föranmält e-listor som avser fysiska sammankomster ska då slutrapportera för perioden 1 januari - 20 mars.

Se mer och håll er uppdaterade på Folkhälsomyndighetens hemsida www.folkhalsomyndigheten.se

 

 

Latest news

Senaste info om Jazzfesten

2021-01-11

    Vi planerar för Jazzfesten i Västerås den 7 - 9 maj 2021. I dagsläget kan vi inte veta om det kommer att gå att genomföra som planerat eller i reviderad...

Read more

Karin Krog tilldelas utmärkelsen Lifetime Achievement 2020

2020-12-21

Riksförbundet Svensk Jazz har för 2020 beslutat att tilldela den norska vokalissan Karin Krog utmärkelsen Lifetime Achievement 2020. Utmärkelse utdelas till person eller organisation för livslång insats i jazzens tjänst...

Read more

Peter Danemo tilldelas utmärkelsen Jazzkannan 2020

2020-12-10

Riksförbundet Svensk Jazz har för 2020 beslutat att tilldela musikern och kompositören Peter Danemo utmärkelsen Jazzkannan. Jazzkannan har delats ut sedan 1993 för nydanande insatser inom jazzmusiken. Priset är en...

Read more

Göran Olson tilldelas utmärkelsen Basisten 2020

2020-12-02

Foto: Neta Norén Riksförbundet Svensk Jazz har beslutat att tilldela jazzskribenten och arrangören Göran Olson utmärkelsen Basisten 2020. Basisten är en utmärkelse för personer som gjort jazzen stora tjänster. Inte nödvändigtvis...

Read more

Dags att nominera Årets Jazzklubb och Årets Jazzkommun 202…

2020-11-24

        Trots det mycket märkliga året 2020 vill Svensk Jazz utse pristagare till utmärkelserna Årets Jazzklubb och Årets Jazzkommun 2021.  Nu är det dags att ta sig en funderare och nominera! Senast...

Read more

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats