NPN

Thomas Wingren, Kenneth Jonsson, Lisa Löfgren & Ulrika Edsmalm deltog vid Nordic Promoters Network i Helsingfors den 27 - 28/1 2020. Foto: Erika Luoto


Ett nytt arrangörsnätverk, Nordic Promoters Network, samlades för ett första möte i Helsingfors den 27 - 28 januari 2020. Nätverket är bildat med stöd från Nordisk Kulturfond och på initiativ av Jazz Finland. Under ett inledande pilotprojekt på 2 år skall en grupp arrangörer och organisationer i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island samverka för att stärka banden mellan länderna och utveckla metoder för informationsutbyte, nätverk och turné-samverkan.

Under det inledande mötet lyftes bland annat förutsättningarna för musiker och arrangörer i de olika nordiska länderna, möjligheter till samverkan, utmaningarna kring en inkluderande scen och hållbarhet och klimatsmarta turnéer och arrangemang.

Nätverket kommer med tiden att utökas för att inkludera fler intresserade. Målet är att samarbetet skall underlätta för både musiker och arrangörer och skapa större möjligheter att tillsammans skapa mer livemusik i de nordiska länderna.

Nordic Promoters Network kopplas till det sedan 20 år etablerade konceptet Nordic Jazz Comets. Nätverket kommer att delta i urvalsprocessen för de nordiska showcasen och kommer även att arbeta för att erbjuda turnémöjligheter för medverkande grupper.

Från Sverige deltar under pilotprojektet Lisa Löfgren – Svensk Jazz, Kenneth Jonsson – GIG i Gnesta och Svensk Jazz arrangörsråd, Ulrika Edsmalm – Örebro Jazzklubb och Svensk Jazz arrangörsråd och Thomas Wingren – Fasching.

Läs mer om Nordic promoters network och Nordic Jazz Comets här>>

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats