jazzkurs Vänersborg

Below there's a list of fantastic jazz courses around the country. Did we miss any? Has someone closed down or newly started? Please do email us information and link to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. A huge thank you to all who help us keep the list updated. The information below is in Swedish. You might find information in English on the pages linked to.

Blue House Youth Jazz Festival i Stockholm (24-26 mars 2017)
YJF är Sveriges största jazzfestival för ungdomar. Under tre dagar fylld med konserter, seminarier, storbands-SM, jazzensembletävling. Svensk Jazz är med och arrangerar festivalen.
Webbsida
Facebooksida

Jazzkurser på Visingsö (3-10 januari 2017)
Unna dig en veckas spelglädje eller sångsemester på Visingsö! Upplev några intensiva dygn i sällskap med andra hängivna musikälskare. På Visingsö folkhögskola - Braheskolan finns ett dussintal hus för boende och musicerande. Ingen åldersgräns.
Webbsida
Facebookgrupp

Jazzkurs på Wiks Folkhögskola (12-16 juni 2017)
En kurs för dig som har spelat ett tag och vill ägna koncentrerad tid åt intensivt musicerande med andra musikälskare. Tyngdpunkten ligger på ensemblespel och på att ha kul tillsammans. Kursens 30 deltagare delas in i mindre grupper och får under instruktion av kursens lärare möjlighet att prova på och fördjupa sig i flera olika stilar inom den afroamerikanska genren. I kursen ingår även teori, improvisationsövningar och repertoarkännedom. Varje kväll är det öppna jam och andra aktiviteter med jazzig inriktning. Kursen avslutas med en offentlig konsert där samtliga musiker deltar.
Facebooksida
Webbsida

Jazz 'n blues Academy på Kaggeholms Folkhögskola (26 juni-1 juli 2017)

Denna jazzkurs går av stapeln veckan efter midsommar varje år på Kaggeholms Folkhögskola i Ekerö kommun, Stockholms län. Nytt för 2017 är att Magnus Lindgren ska gästa oss en dag och ha storbandsrep, föreläsning och jam.
Ledare för kursen är Staffan Odenhall och Niklas Blixt.

Webbsida

Jazzkurs Vänersborg (prel. 31 juli-4 aug 2017)
Jazzkurs Vänersborg vänder sig till musicerande ungdomar i åldern 13-25 år, som går på kulturskola, gymnasium, folkhögskola eller högskola. Du kan vara helt nybörjare på jazz eller spelat i flera år, det spelar ingen roll!
Workshophelg med Marius Neset 3-5 mars 2017
Webbsida
Facebooksida

Jazzimprovisation på Åsa Folkhögskola (7-12 augusti 2017)
Kursen i jazzimprovisation är till för dig som spelat ett tag och vill utveckla din improvisationsförmåga tillsammans med andra. Vi jobbar i flera mindre ensembler, komp och med två till fyra blåsare. På programmet står både teori och konserter. Under veckan studerar vi afroamerikansk musik i olika stilar och från olika tidsepoker. Vi jobbar både med gehörsinlärning och noter. Och så jammar vi, givetvis! Lärare: Sven Berggren, Kenji Rabson, Bo Söderberg och Petter Karlsson.
Webbsida

Blekinge Jazz & World (18-22 juni)
I somras arrangerades vårt 16:e år med sommarkursen Blekinge Jazz & World.
Det blir världsmusik, jazz, clinics, sång, slagverk, improvisation, ensemblespel, konserter och jam.....o.s.v. Alltså en fylld vecka av spel och inspiration där man själv har stora möjligheter att själv välja bland de clinics man är mest intresserade av. Kursen har också blivit en populär fortbildning för pedagoger och musiklärare runt om i Sverige. Kursen har genom åren blivit en tradition för många, men vi ser också flera nya ansikten. Bland våra kursledare i år hittar du bl a Anders Hagberg (sax, flöjt), Lars Jansson (piano), Malin Foxdal (sång), Magnus Zetterlund (mandolin, gitarr), Niclas Höglind (gitarr) och Kristofer Johansson (trummor, slagverk) och Astrid Selling (fiol)
Webbsida
Facebooksida

Jazzakademin Södra Öland (20-22 juli)
Jazzkurs för dig som både är ny på jazz eller har hållit på ett tag och har ganska bra koll. Det är framför allt en kurs som vill utveckla dig inom jazz och improvisation. Du behöver alltså inte ha spelat jazz eller improvisation innan men du behöver ha god kunskap om ditt instrument, kunna läsa eller följa noter och ackordanalys. Undervisningen sker i ensembleform som deltagarna blir indelade i efter erfarenhet. Under dagarna blir det ensemblelektioner, workshops och jam. Årets lärare är: Fabian Kallerdahl, Anna Lundqvist, Mattias Grönroos, Lade Källfeldt och Björn Almgren.

Facebooksida

Jazzkurs på Katrinebergs Folkhögskola (3-8 juli)
På sommaren arrangerar Falkenberg Jazz & Bluesförening tillsammans med Falkenbergs kulturskola en jazzkurs på Katrinebergs folkhögskola. Kursen riktar sig till Dig som vill tillbringa en skön sommarvecka med massor av jazzmusik, god mat och ett utmärkt boende, utveckla Dina kunskaper inom jazz­improvisation, såväl i grupp som individuellt, få nya intryck och inspiration genom att spela tillsammans med några av landets bästa jazzmusiker, knyta nya kontakter mm. Kursen är även lämplig som fortbildning för musiklärare.
Webbsida

 

Bangen Jazz Collective (28 juni-1 juli)
Bangen Jazz Collective är en jazzkurs för dig som är mellan 13 och 19 år och som har några års erfarenhet på ditt instrument (instrument/sång). Det är inget krav på att man måste kunna läsa noter eller veta vad alla ackord heter. Kursen äger rum i Sandvikens nya Kulturcentrum och är både till för dig som aldrig tidigare spelat jazz och för dig som är jazzmusikant men önskar förkovra dig inom musikstilen. Alla ska känna sig lika välkomna.
Webbsida

Jazzvecka i Höga Kusten (7-13 augusti)
Välkomna till vår populära jazzkurs för ungdom 15-25 år i Härnösand i regi av Scenkonstbolaget! För femtonde året i rad kör vi nu en vecka laddad med jazzmusik och socialt umgänge.
Webbsida
Facebookgrupp för de som varit eller ska vara med på kursen

Jazzcentrum Kulturskolan Stockholm (terminsvis)
Jazzcentrum är en terminskurs och mötesplats för unga musiker 15-22 år som vill fördjupa sina kunskaper och utvecklas inom jazz och närbesläktade genrer. Kanske vill du så småningom söka vidare till folkhögskolor eller musikhögskolor. Lärare: Peter Bylin, Mats Byström, Robert Nordmark, Kenji Rabson, Mikel Ulfberg och Fredrik Oscarsson. Ensemble, musikteori och improvisation äger rum på torsdagkvällar i Högdalen. Lektioner i huvudinstrument kan även ske andra dagar och i andra lokaler. Kursen anordnas av Kulturskolan i Stockholm och är en del av Kulturskolans Avancerade Program KAP. Kostnad: 2 000 kr/termin för elever skrivna i Stockholm. I mån av tillgång kan plats finnas för den som bor i en annan kommun till en kostnad av 3 000 kr. Antagning gör varje år i slutet av maj. Anmälan till provspelning görs senast någon vecka innan. Information om anmälan och provspelning finns på Kulturskolans webbsida: www.kulturskolan.stockholm.se
Infobroschyr med mer info
Kontaktperson antagning:
Lennart Wårdh, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 08-508 318 24

Popkollo Jazz (datum kommer)
Tjejer 14-18 år. För att gå på Popkollo Jazz behöver du ha erfarenhet av att spela ett instrument. Det kan vara lite eller mycket, kanske har du lärt dig spela själv hemma, är med i ett band, gått ett år i musikklass eller på kulturskola. Du behöver inte kunna spela efter noter eller kunna vad ackorden heter, det viktigaste är att du är sugen på att improvisera med hjälp av ditt instrument! Om du är osäker på om lägret passar dig, maila oss och fråga! Instrumenten kan vara: sång, gitarr, piano, saxofon (olikas orters), klarinett, fiol, elbas, kontrabas, trummor, slagverk eller trombon. När du anmäler dig till kollot anger du vad du spelar för instrument. Till kollot kommer verksamma musiker och artister inom jazz-genren. Susanna Risberg beskrivs som ett av den svenska jazzscenens nya stjärnskott. Vid 22 års ålder har hon redan hunnit vara solist med ett flertal storband och symfoniorkestrar, turnérat landet runt, fått gitarrspons av Fender och pluggat på Berklee College of music i Boston.
Webbsida

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats