Ansök till Nordic Jazz Comets 2023

Nästa år kommer Nordic Jazz Comets till Sverige och Gävle JazzClub i anslutning till Jazzfesten den 12 maj 2023. Är ditt band redo för nästa steg i karriären? Ansök senast den 30 september.

Sticker er musik ut från mängden? Är ni redo för nästa steg i karriären och internationella scener? De nationella jazzorganisationerna – Svensk Jazz, FÍH Iceland Jazz, JazzDanmark, Jazz Finland och Norsk jazzforum – tillsammans med ett nätverk av 14 nordiska jazzfestivaler och klubbar ser fram emot er ansökan till showcase.


Vem kan ansöka?

Nordic Jazz Comets vänder sig till band med musiker under 35 år, som är redo att ta klivet utanför Sverige. Åldern på musikerna är inte en strikt begränsning, utan en strävan från NJC. Inga ansökningar kommer att avvisas på grund av ålder.

De musikgrupper som väljs ut kommer att:

  • uppträda för både nationella och internationella festival- och klubbarrangörer vid Nordic Jazz Comets showcase i Gävle den 12 maj 2023.
  • träffa det nordiska nätverket av arrangörer samt delta i workshops och seminarier tillsammans med övriga utvalda band i Stockholm den 11 maj 2023.


Alla ansökningar granskas av professionella referensgrupper i respektive land och introduceras för den internordiska juryn. Så även om ert band inte blir utvalt till showcase kommer er musik att uppmärksammas av över 20 nordiska jazzproffs!

Ni hittar utförlig information om NJC, ansökningskriterier och länk till ansökningsformulär här.

Bild: William Soovik Grand Finale, NJC i Köpenhamn 2022

Den här hemsidan använder sig av cookies, om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa.