Nyheter

Här presenterar vi de senaste nyheterna från Svensk Jazz, oavsett kategori.

gdpr

Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddslagen GDPR i kraft. Lagen påverkar hur alla företag och organisationer hanterar personuppgifter, och den kräver en hel del förändringar. Den nya lagen påverkar bland annat hur personuppgifter samlas in, lagras, används, delas och destrueras. Varje steg måste dokumenteras, och individen har rätt att bestämma exakt hur deras uppgifter ska hanteras.

Svensk Jazz kommer före den 25 maj att ta fram en egen dataskyddspolicy, som beskriver var, hur och varför vi hanterar personuppgifter och vilka dessa är. Vi har också startat dialogen med MyClub, vår medlemsregisterleverantör, som inom kort kommer presentera hur de ska underlätta för oss att följa lagen från och med den 25 maj. Representanter från Svensk Jazz kommer också att gå på en introduktion om GDPR som Kulturens håller för sina medlemsorganisationer den 27 mars i Stockholm.

Redan nu vill vi ge några tips för att du ska kunna förbereda din förening eller företag inför den nya lagen. De böter som följer ett brott mot GDPR vill du nämligen inte råka ut för…

  1. Kartlägg och dokumentera dina data. Du har sannolikt olika personuppgifter på olika ställen, i mail, i filer, i medlemsregister, i kunddatabaser etc. Du behöver kartlägga och dokumentera hur t ex anställdas, medlemmars och /eller kunders personuppgifter hanteras. Det innefattar vilken typ av information ni har tillgång till, vilka personer och funktioner som har tillgång till den samt i vilka system och databaser den faktiskt finns. Dokumentationen är även viktig om tillsynsmyndigheten skulle genomföra en granskning, för att kunna visa på vilka åtgärder ni vidtagit och hur pass väl ni uppfyller kraven. Det gäller att kunna visa att ni aktivt tar ansvar för att följa lagen.

  2. Se över vilken data du har som redan är godkänd. Exempelvis data som samlats in för att kunna genomföra en affärstransaktion, eller att individen godkänt exempelvis ett nyhetsbrev. Den data som inte är godkänd är den som du behöver fokusera på. För att kunna ha en persons uppgifter i ett register kräver den nya lagen ett skriftligt eller muntligt samtycke. Att som person inte protestera när den lagts till i t ex en nyhetsbrevslista dvs.” tyst samtycke” räcker inte.

  3. Kontrollera att du enbart sparar data som du kan försvara. Det gäller att kunna försvara den data som finns i dina register och att du kan berätta vad du behöver den till. Om ett register innehåller känslig information (sjukdomar, uppgifter om minderåriga, etniskt ursprung etc) så behöver dessa hanteras med särskilt skydd).

  4. Se till att medlemsregistret är uppdaterat enligt nya lagen. Här följer några lagregler som är viktiga att känna till.

    Medlemmar: Lagen ger en förening rätt att spara en medlem som slutat i 24 månader, för att ge föreningen möjlighet att värva den tillbaka. Men efter 24 månader ska den raderas helt ur systemet.

    Arbetstagare:
    Personuppgifter om en anställd bör inte bevaras efter det att denne har slutat. Men ibland måste vissa uppgifter bevaras under en längre tid, till exempel om andra lagar kräver det. Arbetsgivaren får också behålla uppgifter under den tid som en tvist med en tidigare anställd kan bli aktuell. Det kan också vara nödvändigt att bevara vissa uppgifter för administrativa ändamål, till exempel utbetalning av pension från arbetsgivaren eller om man ska lämna referenser till andra arbetsgivare. Arbetsgivaren får bevara rena faktauppgifter som "uppsägning på grund av arbetsbrist", "avsked" och "uppsägning på grund av personliga skäl" samt betyg och tjänstgöringsintyg med omdömen som arbetsgivaren har gett till arbetstagaren efter det att anställningsförhållandet har upphört. När en anställning upphör finns det i regel ingen grund för att spara e-postkontot och uppgifterna om en anställd på företagets webbplats och de ska då tas bort inom en rimlig tid, i normala fall inom en månad.

    Arbetsökande: Personuppgifter i en ansökan, intervjuanteckningar och uppgifter från referenser bör normalt gallras bort när anställningsförfarandet har avslutats. Arbetsgivaren får dock bevara uppgifterna så länge den sökande till exempel har möjlighet att överklaga beslutet om att denne inte fick jobbet. Vill arbetsgivaren använda uppgifterna längre, till exempel för framtida rekrytering, måste den arbetssökande informeras och samtycka till fortsatt registrering. Vad som menas med samtycke finns att läsa mer om här på webbplatsen.

EU har tillsammans med flera olika myndigheter satt ihop checklistor och andra hjälpmedel för att se till att organisationer klarar av att följa den nya lagen. Målet är ju inte att straffa företag och organisationer, utan att se till att EU-medborgares fri- och rättigheter skyddas. Något som vi i grunden alla gagnas av. Det finns dessutom flera företag som hjälper företag att göra nödvändiga ändringar för att följa den nya lagen.

Länkar till mer information om vad nya lagen innebär finns här nedan:

Introduktion till dataskyddslagen (Datainspektionen)
De sju grundprinciperna (Riksidrottsförbundet)
Dataskyddsförordningen (GDPR) - Vad är det? (svenskidrott.se)
Förberedelser för personuppgiftsansvariga (Datainspektionen) 

Enkel guide underlättar för företag att följa GDPR 
Vad behöver en förening tänka på för att uppfylla kraven som GDPR ställer? Nu finns en kostnadsfri guide för att hjälpa små företag att förbereda sig inför den nya dataskyddslagen. Guiden är framtagen av Datainspektionen och Tillväxtverket.

Personers rättigheter
De personer vars personuppgifter behandlas, de registrerade, har ett antal rättigheter enligt dataskyddsförordningen. Dessa rättigheter innebär i korthet att de registrerade ska få information om när och hur deras personuppgifter behandlas och ha kontroll över sina egna uppgifter. Därför har de bland annat rätt att i vissa fall få sina uppgifter rättade, raderade eller blockerade, eller att få ut eller flytta sina uppgifter. De registrerades rättigheter har utökats, förstärkts och specificerats i dataskyddsförordningen jämfört med personuppgiftslagen. Länkar till mer information om rättigheterna finns här nedan.

Rätt till information
Rätt till rättelse
Rätt till radering ("rätten att bli bortglömd")
Rätt till begränsning av behandling
Dataportabilitet
Rätt att göra invändningar
Automatiserat beslutsfattande, inbegripet profilering
Klagomål
Skadestånd

Senaste artiklar

Nomineringsdags

2018-11-05

Nu är det dags att nominera era favoriter för två av Svensk Jazz utmärkelser; Årets Jazzkommun 2019 och Årets Jazzklubb 2019. Årets Jazzkommun För att nominera till Årets Jazzkommun behövs inget medlemskap i...

Läs mer...

Svensk Jazz ❤️ OrkesterJournalen

2018-10-29

  OrkesterJournalen började ges ut 1933, mest som ett reklamblad för Nordiska Musikförlaget. I takt med att jazzen blev allt mer populär växte också OrkesterJournalen fram som en tongivande röst för...

Läs mer...

Nya jazzalbum som släpps i november!

2018-10-23

Jessica Curran & Gustav Lundgren: Love and Silence (Lundgren Music, LMCD020 / Plugged Records) Ny EP Med musik av Gustav Lundgren & texter av Jessica Curran (USA)Jessica Curran - sång...

Läs mer...

Höstens reflektioner från Arrangörsrådets nya ordförand…

2018-10-01

Hösten har gjort sitt intåg med buller och bång i Sörmlandsskogarna, denna gång med nedfallna träd och krossat glas. Vi blir lika förvånade varje år. Oj då vi fick visst nattfrost...

Läs mer...

Höstens första heta jazzalbum!💫 🍁🎶

2018-09-20

Gustav Lundgren, Leo Lindberg, Moussa Fadera: What's New? (Lundgren Music, LMCD019/Plugged Records)  Gustav Lundgren - Gitarr, Leo Lindberg - Hammond B3 Organ, Moussa Fadera - Trummor. Släpper nya albumet...

Läs mer...

Europeisk jazzkonferens i Lissabon

2018-09-14

  Den här helgen är det dags för årets upplaga av European Jazz Conference, denna gång i Lissabon. En helg fylld av seminarier, arbetsmöten och ett digert showcaseprogram, där vi förstås...

Läs mer...

Don Qui Five spelar på EFG London Jazz Festival

2018-09-11

Don Qui Five från Göteborg kommer att representera Sverige i det nordiska samarbetsprojekt Nordic Jazz Comets i år. Årets upplaga av den nordiska dagen där en musikgrupp från varje nordiskt...

Läs mer...

Statligt stöd ska från i år sökas direkt från Kulturrå…

2018-09-10

Hej alla ni fantastiska föreningar som brukar söka - eller i år tänkte börja söka - statligt arrangörsstöd via Svensk Jazz! Här nedan följer mycket viktig information om en stor förändring...

Läs mer...

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats