Nyheter från våra medlemmar

På denna sida informerar Svensk Jazz medlemmar direkt om senaste jazznytt från runt om i landet. Vill du som medlem publicera din nyhet? Logga in och läs mer här!

Med musiker som Palle Danielsson samt Monica & Carl-Axel Dominique kan man aldrig vara säker på vad som kan hända; men händer gör det! Dom kommer att spela musik från den europeiska sångboken samt den klassiska amerikanska repertoaren.
 
Palle Danielsson
Monica Dominique
Carl-Axel Dominique
 
Förköp via Tickster.com (sök på Mariefred)
 

Rigmor & Christina Gustafsson 

Allt började för 20 år sedan med konsert hemma i värmländska Värmskog. En konsert som blivit en
tradition i midsommartid. Utöver konserten i Värmskog, medverkan i ”Allsång på Skansen” och ”Så ska det låta” har systrarna varit sparsmakade med gemensamma framträdande. Fram till för sex år sedan, då det var premiär för den första gemensamma turnén. En unik turné som startade i liten skala och sedan har växt med åren. Rigmor Gustafsson är en av Skandinaviens ledande jazzsångerskor. Rigmor har släppt tio album, tilldelats en Grammis för bästa jazzalbum 2007 och hennes album har sålt guld. Christina Gustafsson gav hösten 2012 ut sitt tredje album ”The Law of the Lady”. Christina är etablerad på den svenska jazzscenen, hon har fått stor uppmärksamhet som låtskrivare och fick SKAP stipendium 2007.  Tillsammans tilldelades systrarna 2012 års Anita O’Day pris med motiveringen: ”Rigmor och Christina Gustafsson tillhör eliten av Europas jazzsångerskor…” Inför sommaren 2016 spelade Rigmor & Christina in ett gemensamt album tillsammans med Mathias Algotsson och Svante Söderqvist, även det ett unikt album som bara säljs i samband med konserter.

LINE-UP

Rigmor Gustafsson - sång
Christina Gustafsson - sång
Mathias Algotsson - piano
Svante Söderqvist - bas

Mathias Algotsson studerade vid Musikhögskolan i Stockholm mellan åren 1992 - 1996. Sedan
dess har har han spelat runt om i världen med välkända namn som Barbara Hendricks, Georg Riedel, Magnus Lindgren m.fl. Mathias har en förmåga att förflytta sig mellan olika genrer och stilar och är också en uppskattad kompositör. Han har skrivit musik bland annat till Gustaf Sjökvists Kammarkör och S:t Görans Kammarkör. Mathias har gjort fyra album i eget namn och har tilldelats ”Dompans Guldsax”. Den ende icke saxofonist som fått Arne Domnerus jazzpris.Mathias Algotsson är verksam som pianist, kompositör och arrangör.

Svante Söderqvist började sin professionella karriär med en fyraårig musikeranställning på Estrad
Norr i Östersund. Sedan 2006 bor Svante i Stockholm och spelar frekvent med välkända artister såsom Rigmor & Christina Gustafsson, Stockholm Voices, Mathias Algotsson, Klas Lindquist, Claes Janson, Martin Stenmarck, Åsa Jinder med flera. Dessutom har Svante medverkat som kontrabasist och cellist i föreställningarna Paraplyerna i Cherbourg på Stockholms Stadsteater 2011 och Cabaret på Uppsala Stadsteater 2014. Svante Söderqvist är verksam som kontrabasist, cellist och elbasist och har en stor genrebredd som spänner från jazz till klassisk musik, folkmusik och pop/rock.

KONSERTER SOMMAREN 2017

26 juli klockan 20:00 Stora Kopparbergs kyrka, Falun
27 juli klockan 20:00 Vattnäs Konsertlada, Mora
28 juli klockan 19:30 Åsby Kulturhus, Stora Mellösa

Varmt välkomna!

 

Jönköpings Storband och Orkesterföreningens stråkar möts i en hyllningskonsert till Ella Fitzgerald tillsammans med gräddan av Jönköpings jazzsångerskor: Allis Brorson Stihl, Carolina Ylenstrand, Karin Seiborg, Lena Maria Klingvall, Lisa Melén, Mia Isaksson, Millan Holm, Nina Åkerblom-Nielsen, Sofia Winald, Victoria Allard och Viktoria Glans. Konferencier är Per-Åke Wennerberg. Välkommen till Jönköpings Jazzklubb söndagen den 14 maj 2017 kl. 18:00, i Konsertsalen på Kulturhuset Spira.

CLUB PLUGGED Ny klubb, ”nygammalt” koncept. Fredag den 3 mars invigdes en ny musikklubb för livemusik i Stockholm! Den nya scenen ligger på Stora Nygatan 45 i skivbutiken Plugged Records källarvåning med charmiga 1700-tals valv. Ägarna, Teijo Agélii-Leskelä och Lena Agélii, har renoverat lokalerna och bevarat vackra detaljer samtidigt som man har målat om i ljusa fräscha kalkvita toner. Den musikaliska tyngdpunkten kommer att ligga på jazz men andra stilar som blues, soul, rock, americana, fri improvisation och världsmusik kommer också att kunna höras på den nystartade klubben. De inbokade banden spelar tre dagar i rad, torsdag och fredag kväll samt lördag eftermiddag, ett koncept som fortfarande är vanligt på olika platser runt om i världen, inte minst i jazzens födelseland USA. Veckolånga, eller längre, engagemang var en gång även vanligt i Stockholm på klubbar som Nalen, Gyllene Cirkeln, Gazell Club, Stampen och Gamlingen m fl men har varit en sällsynt och saknad företeelse de senaste 50 åren. Det nygamla konceptet med att banden och artisterna spelar flera dagar i rad har flera fördelar, för publiken, banden, artisterna och musiken. Publiken får valmöjlighet, det kommer att finnas flera tillfällen att höra sin favorit, om en dag inte skulle passa kan man förmodligen gå någon av de andra. Om man så önskar får man den fantastiska möjligheten att höra sin favorit tre dagar i rad. För musiker och artister innebär tre dagar i rad på samma klubb en möjlighet att ”spela ihop” sig, utveckla musiken och sin ”live-act”, möjlighet att experimentera, lära känna rummet och akustiken (som alltid tar en stund i ett nytt rum) och därmed känna sig som hemma. Detta i sin tur gör att banden kan ta vid där de slutade kvällen innan och lyfta musiken till nya höjder. Det här skapar en plattform och möjlighet för unika möten mellan musiker, artister och publik. Bokare av musiken på klubben är musikern Patrik Boman. Hela det kommande spelprogrammet finns här: http://www.plugged.se/google-kalender.html

Senaste artiklar

Det finns inga artiklar att visa just nu.