Pulsslag

Det finns många svenska grupper som håller hög internationell klass och förtjänar fler lyssnare och större uppmärksamhet. Det var utgångspunkten och har blivit en ledstjärna för detta turnéprojekt som startades redan 1994. Pulsslag initierades av Faschings vänner och Riksförbundet Svensk Jazz, som blivit huvudman för projektet.

Under tidigare år har ett antal, oftast fyra, jazzgrupper utsetts inför turnéserierna. Urvalet har gjorts i samarbete mellan en handfull jazzklubbar i landet.

Grupperna bokas sedan av jazzklubbar runt om i landet. Turnéperioden löper normalt på två veckor.

Under 2016 bestod Pulsslag av en turné med Karin Krog som besökte åtta olika städer i Sverige under september. Projektet finansierades av norska ambassaden.

På grund av minskad finansiering, kommer vi tyvärr inte att kunna arrangera någon Pulsslagsturné i år. Vi arbetar för att nästa år igen kunna erbjuda arrangörer och musikgrupper möjligheten.

Genom den här länken hittar du en komplett lista av deltagare i tidigare års Pulsslag.

Kontaktperson på Svensk Jazz gällande Pulsslag är Terese Larsson.

Senaste artiklar

Pulsslag Norge: Karin Krog på Sverige-turné

2016-08-09

Under senare delen av september blir det norskt storfrämmande på flera jazzklubbar i Sverige! Karin Krog är en av Norges främsta jazzvokalister som samtidigt hyser stort internationellt anseende. Hon är en...

Läs mer...

Årets Pulsslagsgrupper utsedda!

2015-03-19

Vi kan äntligen presentera årets Pulsslagsgrupper!I år har fyra klubbar (Jazz i Malmö, Örebro Jazz, GiG i Gnesta och Öbacka Jazz & Blues) utsett två pulsslagsgrupper, Charlottas Burnin’ Trio och...

Läs mer...

Nu kör vi - PULSSLAG 2015!

2015-02-26

Vi är glada att kunna berätta att det äntligen är klart att det blir Pulsslag under hösten 2015. Är er klubb en av årets Pulsslagsklubbar? Kanske är det dags att...

Läs mer...

Ullén/De Heney Duo featuring Mariam Wallentin

2013-03-18

Imorgon tisdag den 19 mars åker Lisa Ullén, Nina De Heney och Mariam Wallentin ut på årets första Pulsslagsturne´. Turnestarten sker i Halmstad. Missa nu inte detta!! Pianisten Lisa Ullén och...

Läs mer...

Anmälan jazzriksdagen

2011-03-08

Anmälan till Jazzfesten i Halmstad 2018

Varmt välkommen till den stora Jazzfesten i Halmstad 18-20 maj 2018 - mingel och möten, mat och musik, seminarier, utställare, workshops och Svensk Jazz årsmöte Jazzriksdagen. Här möter du hela jazz-Sverige under en helg! Du anmäler dig via formuläret här nedanför.

Helgens program i korthet
Fredag 18 maj: Kl 14.30- 16.00 Registrering och incheckning. Speed-dating, middag, konsert och efterhäng.
Lördag 19 maj: Seminarier och workshops, utställare, jazz på stan, middag och galakonsert 
Söndag 20 maj: Jazzriksdagen (Riksförbundet Svensk Jazz årsmöte för medlemmar) och möjlighet till egna möten. Avslutas senast kl 13.00. 

Priserna här nedan inkluderar logi, mat, konserter och seminarieprogram om inget annat anges. I år går det att välja mellan olika boendenivåer. Fyrstjärnigt hotell, trestjärnigt hotell eller vandrarhem. Alla Jazzfesten-aktiviteter kommer äga rum på Halmstad Teater och oavsett var ni väljer att bo kommer det att vara gångavstånd till teatern (max 1 km). De tre prisklasserna visas här nedanför ( i ordningen 4stjärnigt/3stjärnigt/vandrarhem):

  • Delta hela helgen för 3650/2850/2050 kr (enkelrum) eller 2850/2250/1750 kr (del i dubbelrum - förutsätter att det finns någon att dela med).
  • Delta fredag-lördag ELLER lördag-söndag för 2850/2050/1750 kr (enkelrum) eller 2450/1750/1450 kr (del i dubbelrum - förutsätter att det finns någon att dela med). Priset gäller för en (I) hotellnatt, fredag-lördag alt. lördag-söndag).
  • Delta hela helgen utan att bo på hotell för 1200 kr.

"Först till kvarn..." gäller. Då vi har begränsat med rum på de olika hotellen, gäller "Först till kvarn...". Se därför till att anmäla dig/er redan nu.

Anmäl dig som senast den 19 mars 2018, oavsett när du anmält dig blir anmälan bindande detta datum.

Är du 26 år eller yngre? Vi har femton platser till halva priset. "Först till kvarn..." gäller. Kontakta Terese Larsson på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Har du frågor? Kontakta Terese Larsson på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-4071743.

< class="fabrikGroup" id="group29" style=""> < class="legend"> Anmälningsformulär
  • date

Läs mer...

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats