Menu
Tablet menu

Snabbguide till Svensk Jazz nya musikerstöd - Rapportera er verksamhet!

Vi vet att många musiker arbetar hårt för att få sin verksamhet att gå runt och att mycket tid läggs ner utan ersättning. Vi kan nu erbjuda er att anmäla studiecirklar genom Svensk Jazz och Kulturens bildningsverksamhet och på så sätt få ekonomiskt stöd för utlägg när ni bedriver folkbildningsverksamhet såsom repetitioner, repertoarutveckling och administrativt arbete.

Under en inledande testperiod erbjuder vi denna musikerservice endast till Svensk Jazz redan anslutna medlemmar samt medlemmar i FSJ (Föreningen Svenska Jazzmusiker) och medlemmar i IMPRA. Vi kan erbjuda ett begränsat antal platser. Först till kvarn!

Vad är en cirkel?
Minst tre personer som gör musik (eller något annat folkbildande) tillsammans och får ekonomiskt stöd till verksamheten för att kunna göra den ännu bättre. En cirkel kan bestå av bandmedlemmar, men också av andra personer  som arbetar med exempelvis web, PR, foto eller administrativt arbete.

Vänta nu, vadå fart?
Att rapportera studiecirkelverksamhet handlar om att rapportera tid. Tiden räknas i så kallade studiecirkeltimmar. En studiecirkeltimme motsvarar 45 minuters arbete för de som är med i cirkeln. Varje cirkel kan rapportera max 10 timmar i veckan, max 40 veckor om året. Det betyder att en cirkel kan rapportera 400 timmar på ett år = helfart.

Men 400 timmar är ju jättemycket!!
Ja 400 timmar är mycket tid. Men tänk på att ni får rapportera för all tid ni lägger ner. Det gäller både repetitioner, låtskrivning, planering och administrativt arbete, så länge ni är minst tre presoner som arbetar samtidigt. För att driva studiecirkel genom Svensk Jazz och Kulturens bildningsverksamhet vill vi att ni bedriver verksamhet minst på halvfart, alltså 200 studietimmar/år. Vi är dock säkra på att många av er uppfyller helfart!

Hur fungerar det?
1. För att delta behöver vi info från er. Du börjar med att visa ert intresse i ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på Svensk Jazz.

2. När ni fått klartecken från Lisa (antalet cirklar är begränsat) är det dags att ange vilka som är med i studiecirkeln, namn och personuppgifter. Bifoga även en kort verksamhetsbeskrivning.

3. Bedriv er verksamhet som vanligt och skriv under tiden upp den på den närvarolista, som ni fått från Lisa. Två gånger om året skickas listan in till Svensk Jazz. Vi kommer att påminna er när det är dags att inkomma med listan!

4. Svensk Jazz kontrollerar att listan är ifylld på rätt sätt och skickar sen in den till Kulturens tillsammans med övriga listor.

5. Svensk Jazz administrerar utbetalning till er två gånger per år.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på Svensk Jazz hjälper er om ni har frågor.
 

 

Allt om jazz på scen skiva