Menu
Tablet menu

I år utökas Jazzriksdagen, riksförbundet Svensk Jazz årliga konferens, och blir ett större samarbete och en angelägenhet för fler. Helgen, som nu går under samlingsnamnet Jazzfesten samlar under 2017 ett 200-tal av jazzlivets aktörer (arrangörer, musiker, skivbolag, producenter och organisationer) och innefattar en galakväll, aktuella föreläsningar och seminarier, flera konserter i staden samt riksförbundets årsmöte Jazzriksdagen.

Riksförbundet Svensk Jazz är nationell arrangör av helgen och samarbetar alltid nära en medlemsförening, som blir den lokala värden för festen. Nytt för i år (2017) är också ett utvecklat regionalt samarbete, där regionens länsmusikorganisation eller motsvarande är en viktig samarbetspart. Dessutom finns ytterligare tolv regionala musikorganisationer från hela Sverige med i samarbetet kring arrangemanget.

Om du är en medlemsförening i Svensk Jazz kan du nu, tillsammans med sin regional musikorganisation och kommun, ansöka om att stå värd för Jazzfesten nästkommande år. Jazzfesten är riksförbundet Svensk Jazz årliga konferens. På Jazzfesten, som brukar hållas i maj månad, brukar upp till 200 av jazzlivets aktörer samlas.

Frågor att ta i beaktande när ni skickar in intresseanmälan:
• Varför passar det så bra att Jazzfesten hålls i just er kommun?
• Hur kommer er region och kommun att delta/samverka i arrangemanget?
• Förslag på helg/er under maj månad
• Förslag på lokaler (hotell, galakväll, möteslokaler, restauranger etc. - ange ungefärligt pris)
• Hur reser delegaterna till er stad? (resvägar med tåg, flyg, buss och bil)

På den här länken finns mer information om vad det innebär att vara med och arrangera Jazzfesten!

Lämna in intresseanmälan senast den 1 juni till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Allt om jazz på scen skiva