Jazzfesten med Jazzriksdagen

Jazzfesten logga

Jazzriksdagen, jazzfesten, jazzgalan - ett kärt barn har många namn! Varje vår arrangerar Svensk Jazz jazzriksdagen som är årsmötet för förbundets medlemmar. Från 2017 har vi  - i ett stort samarbete med många av landets musikorganisationer med jazzintresse - förstorat vår årliga träff till en nationell jazzfest! Jazzfesten är årets stora branschmöte för Sveriges jazzliv. Nästa år äger den rum 18-20 maj i Halmstad - save the date! Snart kommer mer info.

Det lokala värdskapet för Jazzfesten utses efter att intresserade jazzföreningar i Sverige först nominerat sig själva. Ansökan lämnas in i samverkan med regional part och kommun, som också är med i samarbetet kring arrangemanget.

Kontaktperson på Svensk Jazz gällande Jazzfesten och Jazzriksdagen är Terese Larsson.

 

Jazzfesten är årets stora branschmöte och konferenshelg med seminarier, konserter, samkväm och - en stor galakonsert med prisutdelning för att manifestera jazz i bred bemärkelse. Helgen avslutas på söndag förmiddag med Svensk Jazz årsstämma, kallad Jazzriksdagen. Cirka 200 mötesdeltagare från hela Sverige brukar anmäla sig - konsertarrangörer, producenter, skivbolag, musiker, beslutsfattare och intresseorganisationer.

Riksförbundet Svensk Jazz är nationell arrangör av helgen, men samarbetar nära en regional part samt en lokal medlemsförening. Dessutom har festen ett stort antal andra samarbetsparter från hela Sverige. Medlemsföreningarna kan, tillsammans med regional respektive kommunal instans, ansöka om att stå värd för Jazzfesten. I ansökan ska anges hur samarbetet parterna emellan är planerat.

Eftersom Jazzfesten har utvecklats till ett större evenemang, där den regionala parten är ett viktigt nav, har vi förstått att bättre framförhållning är nödvändig. Därför utlyser vi nu möjligheten att ansöka om värdskapet till Jazzfesten samtidigt för år 2019, 2020 och 2021. Vi är alltså på jakt efter tre värdar för de kommande tre åren!

Lämna in er intresseanmälan senast den 15 maj till Terese Larsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Frågor att ta i beaktande när ni skickar in intresseanmälan:

Varför och hur vill ni arrangera Jazzfesten?:
Ert/era förslag på passande helgdatum för Jazzfesten (i maj):
Hotell (ca 200 sängar, i enkel och dubbelrum):
Plats för årsmöte (ca 150 personer), lördag och söndag förmiddag:
Plats för workshops (ca 5 rum á 20-50 personer), lördag eftermiddag:
Plats för konserter för delegaterna, fredag eller lördag:
Plats för middag fredag (ca 200 pers):
Plats för middag lördag (ca 200 pers):
Plats för lördagens lunch:
Plats för offentlig galakväll, lördag (konserthus eller dylikt):
Kontaktperson för jazzföreningen:
Kommunens planerade insats (ange kontaktperson):
Den regionala musikorganisationens planerade insats (ange kontaktperson):
Övriga samarbetsparter: