Jazzfesten med Jazzriksdagen

Jazzfesten logga

Jazzriksdagen, jazzfesten, jazzgalan - ett kärt barn har många namn! Varje vår arrangerar Svensk Jazz jazzriksdagen som är årsmötet för förbundets medlemmar. Från 2017 har vi  - i ett stort samarbete med många av landets musikorganisationer med jazzintresse - förstorat vår årliga träff till en nationell jazzfest! Jazzfesten är årets stora branschmöte för Sveriges jazzliv. Nästa år äger den rum 18-20 maj i Halmstad - save the date! Snart kommer mer info.

Det lokala värdskapet för Jazzfesten utses efter att intresserade jazzföreningar i Sverige först nominerat sig själva. Ansökan lämnas in i samverkan med regional part och kommun, som också är med i samarbetet kring arrangemanget.

Kontaktperson på Svensk Jazz gällande Jazzfesten och Jazzriksdagen är Terese Larsson.

 

Just nu sätter sig programgruppen och sonderar aktuella musikakter inför Jazzfesten i Halmstad 2018. För att hjälpa dem att se utanför sina redan kända musiklandskap ber vi er nu skicka in namn på aktuella jazzgrupper/artister, hemsidesadress (gärna länken till er sida i jazzgruppsregistret på svenskjazz.se, där ju all info finns med) och mailadress via det enkla formuläret nedan. Formuläret kommer hållas öppet till 26 oktober.

Möjligheten att få spela på Jazzfesten, som äger rum 18-20 maj nästa år, är ju förstås som vanligt högst begränsad. Jazzfestprogrammet kommer att annonseras i omgångar från slutet av november och framåt.

Programgruppen består i år av en representant vardera från Jazz i Halmstad, Kultur i Halland, Halmstads kulturförvaltning och Svensk Jazz. Tack på förhand för att ni hjälper oss att bredda bilden av aktuella jazzakter i Sverige idag!

< class="fabrikGroup" id="group91" style="">
  • date_time
  • id